Independent: Türkiye, Suriye ve Irak'taki Kürtlere saldırmaya daha hevesli

Patrick Cockburn, Türkiye'nin PKK'ya karşı başlattığı hava operasyonlarına ABD'nin verdiği desteği analiz ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Independent: Türkiye, Suriye ve Irak'taki Kürtlere saldırmaya daha hevesli

Independent gazetesinin tanınmış Orta Doğu yazarı Patrick Cockburn, Türkiye'nin PKK'ya karşı başlattığı hava operasyonlarına ABD'nin verdiği desteği analiz ediyor.



Yazı "ABD, Türkiye'nin PKK'yı hedef alan hava saldırılarını onaylayarak, Irak Savaşı'ndan bu yana Orta Doğu'daki en büyük hatasını mı yaptı?" başlığını taşıyor.



Cockburn, PKK'nın misilleme saldırıları ile iki yıldır süren ateşkesin sona erdiğini belirterek başlıyor ve Kürtlerin ABD'yi, İncirlik Üssü'nü kullanma iznine karşılık Türkiye'nin bu saldırılarına müsamaha göstermekle suçladığı belirtiliyor.



Cockburn'e konuşan eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin danışmanı Kamran Karadaghi, " Amerikalılar bu tarz hesaplarda pek iyi değil.. Belki Türkiye onların tarafında olursa, Kürtlere ihtiyaçları kalmayacağını düşündüler" diyor.



ABD'nin İncirlik Üssü'nün kullanımı karşılığında Türkiye'nin PKK'ya yönelik saldırılarına onay verdiği iddialarını redettiğinin belirtildiği yazı şöyle devam ediyor:



"ABD'nin beklentisi ne olursa olsun, ilk işaretler Türk hükümetinin IŞİD'dense Türkiye, Suriye ve Irak'taki Kürtlere saldırmaya daha hevesli olduğunu gösteriyor"



Türk polisinin, hükümete muhalif her kesime yönelik baskısını artırdığına da dikkat çeken Cockburn, şu analizde bulunuyor:



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin