Independent muhabirinden olay Türkiye analizi!

Gazetenin Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn, Türkiye'de PKK ile çatışmaları ve seçim öncesi havayı değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Independent muhabirinden olay Türkiye analizi!

İngiliz Independent gazetesinin tecrübeli Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn, Türkiye'de PKK ile çatışmaları ve seçim öncesi havayı değerlendirdiği yazısında, Kürtlerin Washington ile Ankara'nın arasını açtığını belirtiyor.



Yorum yazısı Türk hükümetinin Rusya ve ABD'nin Ankara Büyükelçilerini ayrı ayrı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, ülkelerinin Suriyeli Kürtlere verdiği destekten şikayet ettiğini hatırlarak başlıyor.



'Her alanda düşman olan ABD ve Rusya'nın, PKK'nın Suriye'deki koluna (YPG) yardım noktasında birleştiğini' belirten Cockburn, bu iki ülkenin desteğiyle birlikte, Türkiye ordusunun Kürtlerin kontrol alanını genişletmesini engellemesinin imkansız olduğunu ifade ediyor.



Cockburn, geçen ay Independent'a konuşan bir Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilisinin verdiği bilgiye göre yaklaşık 50 bin YPG'li olduğunu hatırlatıyor ve "YPG Suriye'de IŞİD'e karşı en etkili mücadeleyi veren grup olarak kabul ediliyor" diyor. ABD'nin YPG'ye yaklaşık 120 ton silah ve cephane gönderdiğine de dikkat çekiyor.



Yazıda Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu silah sevkiyatını eleştirerek, silahların PKK'nın eline geçerek Türkiye'ye yöneleceğini söylediği, "Türkiye'ye savaş açmış olan bir terör örgütüyle iş birliğini asla kabul edemeyiz" dediği belirtiliyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin