imc TV Haber Müdürü Hamza Aktan'a yazmadığı ve paylaşmadığı Tweet'lerden suçlama

imc TV Haber Müdürü Hamza Aktan hakkındaki iddianame hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
imc TV Haber Müdürü Hamza Aktan'a yazmadığı ve paylaşmadığı Tweet'lerden suçlama

Twitter'daki paylaşımları gerekçe gösterilip 30 Nisan'da evi basılarak gözaltına alınan İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktanhakkındaki iddianame tamamlandı. İddianamade, Aktan'ın yazmadığı ve paylaşmadığı Tweet'lere de yer verildi. Aktan hakkında örgüt propagandasından bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası isteniyor.



imctv.com.tr'nin haberine göre; Cumhuriyet Savcısı Ahmet Demirhüyük'ün hazırladığı 3 sayfalık iddianamede, biri 30 Eylül 2015'te, diğerleri 11 Ocak'la 18 Ocak 2016 tarihleri arasında yazılmış 9 tweet alıntılandı ve bunların Hamza Aktan tarafından paylaşıldığı öne sürüldü.



"O Tweet'leri ilk kez gördüm"



Ancak örgüt propagandasına kanıt olarak gösterilen bu tweetler Aktan'a ait değildi. Aktan, savcının iddianamede yer verdiği bazı Tweet'leri kendisinin yazmadığını ve paylaşmasının da mümkün olmadığını vurguladı. Aktan, "Benim olduğu öne sürülen tweet'leri ilk kez iddianamede gördüm. Üstelik o dönemde Twitter'ı hiç kullanmadım bile" dedi. 



Aktan, “3 Ekim 2015 ile 26 Şubat 2016 arasında yaklaşık 5 aylık bir dönemde Twitter'da tek bir mesaj yazmadım. Ancak iddianamede Ocak 2016'ya ait 8 tweet'i benim paylaştığım öne sürülüyor. İnanılır gibi değil” dedi. 



Aktan gözaltına alındığında sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre'yle ilgili haberleri paylaştığı ve koruculuk sistemiyle ana akım medyayı eleştirdiği tweetlerden sorgulanmıştı. Suçlamaya konu edilen Tweet'lerden biri BBC'nin Cizre ile ilgili bir haberiydi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin