İlklere imza attı, rekorla kapandı!

Kocaeli Kitap Fuarı'na ziyaretçilerden yoğun ilgi...

Google Haberlere Abone ol
İlklere imza attı, rekorla kapandı!

7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkez'inde 664 bin 476 ziyaretçiyi konuk etti.



350 yayınevi, 42 sahaf ve 67 STK’nın katılımıyla 600’e yakın söyleşi ve etkinliğin yapıldığı fuarda 9 günde Kocaeli’den ve çevre illerden gelen 664 bin 476 kişi kitapların dünyasını keşfetti.



Böylece sadece Kocaeli’nin değil Marmara Bölgesi’nin kitap fuarı olduğunu gösterdi.



İlklere imza attı, rekorla kapandı!



İLKLERİN FUARI OLDU



Bu yıl ilklerin fuarı olarak anılmayı hak eden 7. Kocaeli Kitap Fuarı, geleneksel hale gelen ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliğiyle farkını ortaya koydu. Her yıl İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda yapılan etkinlik, 15 Mayıs Perşembe sabahı saat 08.00’de 12 ilçede birden bu yıl ilk kez aynı anda yapıldı. Yürüyüş Yolu’ndaki etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim



Karaosmanoğlu katılırken, belediye başkanları da kendi ilçelerindeki etkinliklerde hazır bulundu.



REKORLA AÇILDI REKORLA KAPANDI



7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da kapılarını kitapseverlere açtığı andan itibaren rekorlarla anılmaya başladı. Bir yıl boyunca Kocaeli Kitap Fuarı’nın yeniden açılmasını bekleyen kitap kurtları, ilk günden itibaren fuara akın etti. Dokuz gün boyunca10.30-21.00 saatleri arasında açık olan fuar ilk gün 69.993 ziyaretçiyle geçen yılki rekorunu kırdı. 17 Mayıs Pazar günü ise zirvede rakipsiz olan Kocaeli Kitap Fuarı, kendi rekorunu yine kendisi geçti. İkinci gün fuarı 87.900 kişi ziyaret etti. 19 Mayıs Salı günü ise Kocaeli Kitap Fuarı, yüz bin sınırını aştı. Fuarın dördüncü gününde ziyaretçi sayısı 101 bin 751 ile zirve yaptı. 24 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını kapattığında kırılması zor bir rekorun daha sahibi oldu. Dokuz gün boyunca 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nı tam 664 bin 476 kişi ziyaret etti.



İlklere imza attı, rekorla kapandı! - Resim : 2



EN İYİ TV DİZİSİ DİRİLİŞ-ERTUĞRUL



Açılış gününde Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla 2015 yılının en iyi TV dizisi seçilen Diriliş Ertuğrul’a ödül verildi. Diriliş-Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, yönetmen Metin Günay ile dizide İbn-i Arabi’yi canlandıran Osman Soykut, Hayme Ana’yı oynayan Hülya Darcan, Derviş’i canlandıran Gökhan Karacık ile Gökçe Hatun’u oynayan Burcu Kıratlı törene katıldı. Dizi oyuncuları gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını söylerken, Kocaeli Kitap Fuarı’nı çok beğendiklerini de dile getirdi.



YAZARLAR GEÇİDİ YAŞANDI



Fuar boyunca Nuri Pakdil, Sadık Yalsızuçanlar, Ayşe Kulin, Rasim Özdenören, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Şimşirgil, Mustafa Armağan, Uğur Koşar, Hilmi Yavuz, Hanefi Avcı, Hayati İnanç, Canan Karatay, Bejan Matur, Engin Noyan, Sevda Türküsev, Sunay Akın, Talha Uğurluel, Senai Demirci, Yusuf Kaplan, Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Ali Bulut, Balçiçek İlter, Bülent Akyürek, Ceyhun Yılmaz, Erdal Demirkıran, İbrahim Tenekeci, Kahraman Tazeoğlu, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Abdurrahman Dilipak, Doğan Cüceloğlu, İsmail KıIıçarslan, Kadir Mısıroğlu gibi yüzlerce seçkin yazar okurlarıyla buluştu.



MAGAZİN GAZETECİLERİ HALK JÜRİSİ



Magazin Gazetecileri Derneği Yılın En’leri Halk Jürisi, Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle Kitap Fuarı’nda magazin dünyasının enlerini seçti. Magazin Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu, 21. Altın Objektif Töreni’nde ödül alacak



isimleri fuarda halk jürisinin oylarıyla belirledi. Buna göre törende ödül alacak en iyi şarkı, en iyi albüm, en iyi kadın yorumcu, en iyi erkek yorumcu ve en iyi düet kategorilerinde kazananlar belirlendi. Kategorisiz dalda ise en iyi dizi Karadayı, en iyi erkek oyuncu Kenan İmirzalioğlu ve en iyi kadın oyuncu Bergüzar Korel oldu.



İlklere imza attı, rekorla kapandı! - Resim : 3



BİR NESİL KİTAP FUARIYLA BÜYÜYOR



Öte yandan Kitap Fuarı ile birlikte Kocaeli’de okuyan, öğrenen, kitap dostu bir nesil yetişiyor. Kitap Fuarı ilk kurulduğunda yeni doğan çocuklar, bugün ilkokulda okuyor. Kocaeli Kitap Fuarı’nın ilk yılında okula başlayanlar ise neredeyse liseden mezun olacaklar. Kitap Fuarı’nın hayata geçirildiği yıllarda lise sıralarındaki çocuklar ise üniversiteyi bitirip, hayata atılmak üzere.



KİTAP FUARINDA ZAMAN MAKİNESİ



Kitap Fuarı tarihe tanıtlık etmiş kitap ve objelerin yer aldığı sahaf stantlarıyla ziyaretçilerine adeta zaman makinesinin içindeymiş hissi verdi. 42 sahaf stant açtığı fuarda yeni baskısını bulmanın imkansız olduğu tek kitaplar, eski baskılar, fotoğraflar, plaklar, posterler, kasetler, dergiler, gazeteler fuar ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkardı.



İKİNCİ KİTAP ÜSKÜP’E



Her yıl olduğu gibi yine fuar girişine kitap kumbarası konuldu. Önceki kitap fuarlarında Suriyeli çocuklar için oyuncak, Soma ve Van için kitap toplanmıştı. Bu yıl kumbaraya Üsküp için kitap atıldı. Kocaeli’den Üsküp’e kitap kampanyasıyla kumbarada toplanan kitaplar, Makedonya’nın Üsküp şehrine götürülecek. Üsküp’te Türkçe eğitiminin verildiği Abdülhalim Demir Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde kütüphane kurulacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin