'İletişimcilerin sorunları dünyanın her yerinde aynı'

Guide Communications, PR trendleri için Milano’daydı...

Google Haberlere Abone ol
'İletişimcilerin sorunları dünyanın her yerinde aynı'

Bağımsız iletişim ajansları ağı Eurocom Worldwide’ın Milano’da gerçekleşen 2016 Yıllık Konferans’ına dünyanın her yerinden iletişimciler katıldı. Mart ayında düzenlenen konferansta PR trendleri ve PR sektörünün sorunlarını tartışıldı. Konferansa Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Ortadoğu ve Asya kıtalarından 28 üye ülke temsilcisi katıldı. Bu yıl ki katılımcılar arasında Türkiye adına yeni üye Guide Communications da vardı.



Dünya ölçeğinde 45 kentte 31 ajans ve 500’den fazla iletişim uzmanını çatısı altında barından, bağımsız PR networku Eurocom Worldwide’ın yıllık üye konferansı bu yıl Mart ayında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleşti. Konferansa Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Ortadoğu ve Asya kıtalarından 28 üye katıldı. Eurocom Worldwide’ın Türkiye temsilcisi yeni üye ise Guide Communications oldu.



Günümüzün iletişim trendlerini ve sınırlar ötesi işbirliklerini konuşmak üzere bir araya gelen üyeler sektöre dair öngörülerde bulundular, sorunlara çözüm aradılar, trendleri belirlediler.



Üyeler 2016 için güven dolu



Beş kıtada 77 ülkeden binin üzerinde müşteri ve organizasyonu kapsayan Eurocom Worldwide, üye ajansların iş kapasitelerini artırmayı ve dünya ölçeğinde iş yapabilme fırsatı elde etmelerini hedefliyor. Konferansta ajans yöneticileri “2016 yılından 2015’e göre daha umutlu olduklarını, geçen sene gözlemledikleri büyümenin bu yıl da devam edeceğini’’ belirttiler.



Konferans sırasında ajanslar arasında yapılan anket sonucunda öne çıkan iki temel sorun ise; insan kaynağı yönetimi ve stratejik dijital iletişim konuları oldu. Üyeler işe alım ve bunun sürekliliğini sağlamanın bir zorluk olduğunu ortaya koyarken, üyelerin %60’ının da stratejik dijital iletişim çalışmalarının geliştirilmesinin kilit konumda bir sorun olarak gördükleri aktarıldı.



İletişimcilerin sorunları dünyanın her yerinde aynı



Bu yıl ilk kez yıllık konferansa katılan yeni üye Guide Communications ajans başkanı Tülay Şamcı bu buluşmayı çok önemsediklerini, uluslararası nitelikte deneyimleri paylaşmanın iş yapma biçimlerine katkı sağladığını belirtti. Tülay Şamcı “Sektörün sorunları ülkelere göre farklılıklar gösterse de temelde aynı içerikte. Dünyanın her yerinde iletişimciler aynı sorunları çözmek için uğraşıyor, yeni nesil iletişim yöntemlerini doğru algılamak ve uygulamak için arayışta bulunuyorlar ’’ dedi.



Yeni üye Türkiye’den Guide Communications



Eurocom Worldwide Başkanı Robin Baker konferansla ilgili şu yorumda bulundu: “Global ağımız çok iyi bir performansa ulaştı. Geçen yıllarda, üyeler arasındaki işbirliklerinin artışı ve lokalde ajanslarımızın işlerini büyütmüş olmaları bizim için çok umut verici. 2015 yılında aramıza Türkiye’den katılan Guide Communications'ın varlığı kıymetli, Türkiye önemli bir iş alanı bu nedenle bundan çok memnunuz ‘’ dedi. Arjantin, Kolombiya ve Kosta Rika’da yeni üyeler arasındaki ülkelerdi.



Eurocom Worldwide kimdir?



Eurocom Worldwide, 31 kurucu veya yöneticinin sahibi olduğu ajansları bir araya getiren, uluslararası nitelikte, bağımsız PR networku. Eurocom Worldwide, B2B ve B2C segmentinde; PR, pazarlama iletişimi ve itibar yönetimi anlamında teknoloji, endüstriyel ve ticari sektörlerine hizmet veriyor. Beş kıtaya yayılmış Eurocom Worldwide üyeleri, sınırlar ötesi işbirliklerini ve müşteri hizmetlerini geliştirmek adına deneyimlerini paylaşmak ve girişimlerde bulunmak için her yıl bir araya geliyor.



 


Etiketler PR milano
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin