İKİ MUHABİRDEN HINCAL ULUÇ´A İKİ DÜZELTME VE BİR YANIT

Fatma Sibel Yüksek (Radikal muhabiri) ve Hüseyin Gökçe (Tercüman muhabiri) Medyatava.net´e bir email gönderdiler. Sabah yazarı Hıncal Uluç´a da geçtikleri aynı email´de Uluç´un dilinin sürçtüğü bir iki noktaya düzeltme yapıyorlar, bir yanıtla birlikte...

Google Haberlere Abone ol
İKİ MUHABİRDEN HINCAL ULUÇ´A İKİ DÜZELTME VE BİR YANIT

Sayın Hıncal Uluç,



Powell'a sırtını dönen gazetecileri herhalde televizyonda dikkatli izlememişsiniz. Çünkü, sizin deyiminizle "eylem yapan" muhabirler, Dışişleri değil, Başbakanlık muhabirleri. Üstelik olay da Dışişleri değil, Başbakanlık merdivenlerinde geçiyor.



Her konuda düşüncesi olan değerli bir meslek büyüğümüz olduğunuzu biliyoruz. Ayrıca, "diplomatik muhabir" diye bir meslek sınıfından da haberdar değiliz.Sizin dil bilginizi eleştirmek bize düşmez ama,acaba "diplomasi muhabirlerinden" mi söz etmek istediniz?



Bu iki yanlışı düzelttikten sonra,



Sırtını dönen gazetecilerden hiç birisi görevini falan terketmemiştir. Görüşmenin perde arkası dahil, bütün haberler yazdırılmış, bütün görüntü ve fotograflar çekilmiştir. Bir çoğumuz uzun yıllardır Başbakanlık muhabiriyiz.Çalıştığımız hiç bir kurumda, Powell haberi dahil düşüncelerimizi haberlerimize karıştırmak gibi bir eleştiri almadık. Kurumlarımız bu konuda en az sizin kadar hassastır, merak etmeyin.



Mesleki açıdan olayı tartışmanıza sözümüz yok. Ancak, "Halt etmişler" deyimini sizin gibi deneyimli bir gazeteciye yakıştıramadık.



Ayrıca ortada bir eylem,protesto falan da yok. Nİtekim öyle olsa, güvenlik güçleri görevlerini yapmaktan kaçınmazdı.Bu konuda da endişe etmenize gerek yok. Sadece Powell"ın merdivenlerden çıktığı 7 saniye içinde, duvara dogru bakmayı tercih ettik.



Ve o günden bu yana da bazı köşe yazarlarından duymadığımız hakaret ve tehdit kalmadı. İşte bu hassasiyeti anlamakta zorlanıyoruz Sayın Uluç..Siz hakikaten Türk basının tarafsızlığına bu olayın gölge düşürdüğüne mi inanıyorsunuz? Savaş süresince basındaki haberler bu kadar tarafsız mıydı? Haberin içindeki insanlar olarak biz bunun farkında değiliz gerçekten..Aksine-ileride mutlaka tartışılacak- tek yanlı haber , köşe yazısı, yorumlar da yayınlandı. Bombalar altında can veren insanlara hakaret edenler bile oldu:Bizce mesleğimizi adına utanç verici olan asıl budur.



Yazıyı uzatmamak için basın mensuplarının Türkiye ve dünyadaki protesto örneklerini saymak istemiyoruz. Son olarak, "değerli kalemler" olarak birbirinizi ağırlamakta serbestsiniz tabii. Ama biz, " değerli kalem" Deniz Arman"a cevap yazdık. Yayınlamadı. Lütfen kendisine cevap hakkını kullandırmamanın da bir basın etiği sorunu olduğunu hatırlatır mısınız..



Saygılarımızla




Fatma Sibel Yüksek Radikal Muhabiri


Hüseyin Gökçe Tercüman muhabiri



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin