İki gazeteye 'sahte belge' davasına ilk yorum: Şems'i aşığıyla baş başa bırakıyorum

CHP İstanbul eski Milletvekili, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, hükümete yakın iki gazeteye dava açılmasının ardından ilk açıklamayı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İki gazeteye 'sahte belge' davasına ilk yorum: Şems'i aşığıyla baş başa bırakıyorum

CHP İstanbul eski Milletvekili, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran ile gazeteci Emre Uslu ve @Fuatavni arasında geçtiği iddia edilen 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' konuşmalarının da yer aldığı Twitter yazışmasının sahte olduğu ortaya çıktı. Savcılık, iddiaları yayımlayan Akşam ve Güneş gazeteleri hakkında 5 dava açtı.



Akşam ve Güneş gazeteleri aleyhine 5 ayrı dava açılmasının ardından CHP İstanbul eski Milletvekili, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, yaptığı açıklamada açılan davalarla haklılığının 5​,5 ay sonra yargıda tescillendiğini belirterek, "Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi güzel bir huyu var. Haysiyet cellatlığı yapıp yüzlerce binlerce insanı karalayan, lekelemeye çalışanları teşhir ettiğim için mutluyum. Temiz toplum, temiz siyaset ve temiz medya için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Şems'i aşığıyla baş başa bırakıyorum, ama şunu unutmasın, bu daha başlangıç mücadeleye devam edeceğim, bütün kirli ilişkilerini ortaya dökeceğim" dedi.



Akşam ve Güneş gazetelerinde gündeme gelen yazışmalar üzerine Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Oran, böyle bir yazışma yapmadıklarını, iddia edilen mesajın 140 karakterden daha uzun olduğunu, birbirlerini takip etmediklerini bunun Twitter uygulamalarına göre de imkansız olduğunu, kendilerine iftira atıldığını, bu gazetelerin sahibi Ethem Sancak ile gazete yayın yönetmenleri Murat Kelkitlioğlu, Turgay Güler’in bilerek ve isteyerek zincirleme biçimde sahte delil üreterek hakaret edip, iftira attıkları, suç işlemek için örgüt kurarak sahte delil ürettikleri iddiasıyla çıkan her haber için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na çok sayıda suç duyurusunda bulunmuştu.



Ankara Başsavcılığı gazete merkezlerinin İstanbul’da bulunması gerekçesiyle 'yetkisizlik' kararıyla dosyayı İstanbul Basın Savcılığı'na gönderdi. Soruşturma dosyalarına bakan Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç her iki gazeteye 4 ayrı dava açarken, Savcı Mustafa Gökay da iki gazeteye 'iftira' suçundan iddianame düzenledi. İddialarla ilgili olarak 'yayın yoluyla zincirleme hakaret ve iftira' suçlamasıyla açılan toplam dava sayısı 5 oldu.



İLK DURUŞMA 8 EKİM’DE



Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 2015/66 ve 2015/69 esas numaralarıyla açılan davanın ilk duruşması 8 Ekim 2015 tarihinde yapılacak. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin