İki gazeteciye açılan 'vatana ihanet' soruşturmasını savundu!

Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı, iki gazeteci hakkında açılan soruşturmayı savundu.

Google Haberlere Abone ol
İki gazeteciye açılan 'vatana ihanet' soruşturmasını savundu!

Almanya iç istihbarat servisi Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, Netzpolitik adlı internet haber portalı çalışanları Andre Meister ve Markus Beckedah hakkında teşkilata ait gizli belgeleri yayınladıkları gerekçesiyle vatana ihanet suçlamasıyla soruşturma açılmasını savundu. 



Bild am Sonntag gazetesine açıklamada bulunan Maassen, "Anayasa Koruma Teşkilatı'nın aşırıcılıkla ve terörle mücadelede başarısını sağlamak için teşkilat tarafından gizli veya özel olarak sınıflandırılan belgelerin sızdırılması konusunda hukuki yollara başvurmamız kaçınılmaz" dedi. 



Maassen'in, Federal Başsavcı Harald Range'nin cuma günü soruşturmayı "şimdilik durdurma" kararı almasıyla ilgili bir açıklama yapmaması dikkat çekti.



Federal Savcılık, soruşturmaya gerekçe olarak Netzpolitik.org'da yayınlanan "gizli para akışı, internet içeriklerinin toplu değerlendirilmesi ve bu çalışmayı sürdürecek birimin yapılanma şeması"nı gösterdi.



Almanya'da en son 1960'lı yıllarda Spiegel dergisine vatana ihanet suçlaması ile dava açılmıştı ancak dergi çalışanları hakkındaki iddialar mahkemede kanıtlanamayınca dava düşmüştü.



Ülkede vatana ihanet suçuna bir yıldan az olmamak üzere ömür boyu hapse kadar ceza verilebiliyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin