İki gazete Boğaz'da yelken açıyor

Turkcell Platinum Bosphorus Cup'a iki popüler gazete de katılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İki gazete Boğaz'da yelken açıyor

İstanbul’un dünyaya tanıtılmasına katkı sağlayan yelken yarışı Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın 14.’sü 28 - 31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştiriliyor. 



Bugün Caddebostan parkuru yarışlarının gerçekleştirildiği kupada yarın Boğaz etabı koşulacak. İstanbullulara renkli bir Cumartesi yaşatmayı amaçlayan organizasyonda iki gazete de yarışa katılıyor. 



Hürriyet gazetesinden isimlerin yer aldığı teknede Hürriyet Yan Yayınlar Haber Müdürü Gökçe Aytulu, Hürriyet Seyahat Yayın Yönetmeni Serkan Ocak, Özgür Daldaban, Veysel Rıza Kantek ve İstanbul Life Yayın Yönetmeni Senem Bal yarışıyor. 



Başka bir teknede ise Vatan gazetesi yer alıyor. Bu teknede yarışan isimler ise Genel Yayın Yönetmeni İsmail Turgut Yuvacan, Ekonomi Müdürü Ercan İnan, Yazı İşleri Müdürü Güney Öztürk, Temel Kamiloğlu ve Cansu Şimşek. 



Yarın trafiğe kapatılarak yelkenlilerin seyrine açılan İstanbul Boğazı'nda yarışın en iyi takip edilebileceği seyir noktaları ise Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Aşiyan, Tarabya Koyu. 30 Mayıs Cumartesi saat 12.00’de Dolmabahçe Sarayı önünden start alacak yarış, Tarabya Koyu önünde son bulacak.   



İki gazete Boğaz'da yelken açıyor





Türkiye’de yelkenciliğin yaygınlaşması için yıllardır çalışan yelkenci Orhan Gorbon’un kurucusu olduğu ORG Sports ile Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen, İstanbul Boğazı’nın önemli uluslararası yelken yarışı Turkcell Platinum Bosphorus Cup, Türkiye’de futboldan sonra en çok izlenen spor etkinlikleri arasında yer alıyor.



Her yıl tüm dünyadan yelkencilerin katıldığı bu spor müsabakası, kıtaların buluştuğu İstanbul Boğazı’nı tüm dünyadaki yelken meraklılarına canlı izleterek bu yönüyle kent tanıtımına da katkı sağlıyor.



Bu yıl Turkcell Platinum Bosphorus Cup’a 6 ülkeden 67 tekne katılıyor.



•    28-29 Mayıs’ta Caddebostan açıklarında ön elemelerle başlayacak organizasyon, 30 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda devam edecek. Kupa 31 Mayıs Pazar günü Caddebostan’da koşulacak iki yarış ile son bulacak. 

o    28 Mayıs Perşembe      Antreman Yarış: Caddebostan Sahili

o    29 Mayıs Cuma     2 yarış: Caddebostan Sahili 

o    30 Mayıs Cumartesi       Boğaz Yarışı: Beşiktaş-Tarabya 

o    31 Mayıs Pazar     2 yarış: Caddebostan Sahili



•    Her yıl yarışlar sonunda birinciliği alan tekne, tasarımı 2004 yılında Can Yalman tarafından yapılan meşhur Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası’nı evine götürme hakkına sahip oluyor.



•    'Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015'; Köy Zekeriyaköy, Corum, Nespresso ve The Grand Tarabya tarafından da destekleniyor. Etkinliğin ana medya partnerliğini NTV Spor, ev sahipliğini ise İstanbul Büyükşehir belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu üstleniyor. Diğer medya sponsorları arasında ise GQ ile MotorBoat & Yachting bulunuyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin