İGC, MUSTAFA BALBAY'I DOĞUM GÜNÜNDE UNUTMADI

Bugün Mustafa Balbay'ın doğum günü. Balbay'ı doğum günününde unutmayan İzmirli gazeteciler Mustafa Balbay'a destek olmak için 10 Ağustos'ta Silivri'de gerçekleştirilecek duruşmayı yerinde izleyecek.

Google Haberlere Abone ol
İGC, MUSTAFA BALBAY'I DOĞUM GÜNÜNDE UNUTMADI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ve üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Mustafa Balbay'a destek olmak amacıyla 10 Ağustos'ta Silivri'de gerçekleştirilecek duruşmayı yerinde izleyecek.


İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen etkinliğe yaklaşık 40 kişi katılacak. Mustafa Balbay'ın 2 yıla yakın bir zamandır devam eden tutukluluk halinin tedbirin ötesinde cezaya dönüştüğünü ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, “Mustafa Balbay'ı yalnız bırakmayacağız” dedi. Üyeler ve yönetim kurulu ile birlikte Mustafa Balbay'ın tutukluğunun 523. gününde Silivri'de gerçekleştirilecek duruşmaya katılacaklarını söyleyen Sertel, bu ülkenin aydınlık yüzü Balbay'a çok sevdiği İzmir'den selam  götüreceklerini vurguladı.


 


BURUK DOĞUMGÜNÜ


Mustafa Balbay'ın “özgür” yargılanması konusundaki taleplerini her fırsatta dile getirdiklerini kaydeden Sertel, şunları söyledi:


“Bugün (8 Ağustos, Pazar), Mustafa Balbay'ın doğum günü. 2 yıla yakın bir zamandır cezaevinde bulunan, mesleğinden, ailesinden uzaklaştırılan değerli meslektaşımız ne yazıkki bu doğum gününü de eşinden ve çocuklarından ayrı geçirmek zorunda kaldı. Balbay'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşarak ailesinden ve mesleğinden uzak geçirdiği günlerin son bulmasını diliyoruz.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin