Instagram'ın en iyileri Türkiye'de!

13 ülkeden 20 fotoğrafçı, Instagram'da Türkiye'yi tanıtacak.

Google Haberlere Abone ol
Instagram'ın en iyileri Türkiye'de!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği sponsorluğunda düzenlenen 'Come See Turkey' projesi kapsamında 13 farklı ülkeden 20 Instagram fotoğrafçısı Türkiye'yi gezerek 24 şehri fotoğraflayacak. 



Sanatçılar proje kapsamında ilk olarak bugün İstanbul'daki tarihi yerlerin fotoğraflarını çekerek, kendi instagram hesaplarında paylaştı.



Uzun yıllar fotoğrafın birçok alanında üretim yapan ve bunları farklı mecralarda sunan Mustafa Seven'in öncülüğünde gerçekleşen projenin amacı; Türkiye'nin tarihi dokusunu, sanatçıların kendi yorumlarıyla fotoğrafın evrensel dilini kullanarak tüm dünyaya anlatmak ve tanıtmak. 



Uzun yıllardır foto muhabirliği yapan ve son yıllarda ise Instagramı yayın aracı olarak kullanan Seven proje hakkında, Instagram fotoğraf temelli bir sosyal medya aracı. Bunu bir ülke tanıtımı için iyi bir mecra olacağını düşünüyordum her zaman. Daha sonra, bu fikrin üzerinde Instagramın biraz daha popüler hale gelmesi üzerine bunu bir ülke tanıtımı için kullanmak fikriyle çıkıp projeyi geliştirdik. Geleneksel medya araçlarının yanında bunun gibi dijital medya araçlarının da kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Ciddi anlamda bu sosyal medya araçlarından besleniliyor ciddi kitleler var bunu kullanan ve o kanalları kullanmanın ciddi bir yarar sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.



"FARKLI KÜLTÜRLERİ FARKLI İNSANLARI GÖRMEK ÇOK HEYECAN VERİCİ"



Türkiye'ye ilk kez gelen fotoğraf sanatçısı Thomas Kakareko ise projenin çok ilginç bir proje olduğunu belirterek “Türkiye'ye gelmek, farklı kültürleri farklı insanları görmek çok heyecan verici. Türk yemekleri oldukça lezzetli. Türk yemekleri içinde köfteyi çok sevdim. İstanbul'da çekimler yaptık ve beni heyecanlandıran yer İstiklal Caddesi oldu" diye konuştu. Morgan Grethet ise “Uzun bir aradan sonra İstanbul'a ilk defa geldim. Tarihi yerlerini gezip fotoğraflar çekiyoruz. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum çünkü bu sayede yeni insanlarla tanışıp, yeni yerler görmeye fırsatınız oluyor. Gördüğümü göstermeme fırsat sağlıyor" şeklinde konuştu.



PROGRAMLARI



İki grup halinde ülkeyi gezecek olan fotoğrafcılar bugün Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet, Eminönü gibi tarihi yerlerde fotoğraflar çekti. Grubun ikinci durağı Trabzon olacak. Trabzon'da Sümela Manastırı, Uzungöl, Ayder Yaylası'nda çekimler yapılacak. Grubun devam edecek programı ise şöyle; 19 Nisan Cumartesi Ardahan, Ani Harabeleri, Kars, 20 Nisan Pazar Doğubeyazıt, İshak Paşa, Van, Akdamar Kilisesi, 21 Nisan Pazartesi Hasankeyf, Mardin, Deyrul Zafaran Manastırı, 22 Nisan Salı Mardin şehir turu, Şanlıurfa, Balıklı Göl, Hz. İbrahim Mağarası, Harran, 23 Nisan Çarşamba Atatürk Barajı, Adıyaman, Pirin Ören Yeri, Kahta üzerinden Nemrut, 24 Nisan Perşembe Halfeti, Zeugma, Birecik Barajı, Gaziantep. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin