İçişleri Bakanı'na çağrı: Polislerinizin gazetecilere saldırısını durdurun

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, İçişleri Bakanı'na çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı'na çağrı: Polislerinizin gazetecilere saldırısını durdurun

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Tuzluçayır'da halkın şiddet kullanılarak dağıtılması sırasında görev yapan gazetecilerin, polis tarafından darp edildiğini hatırlatarak, "Her yasal gösteriyi terör eylemi sayan güvenlik görevlilerinin gazetecilere yönelik bu hukuksuz tutumunu protesto ediyor, İçişleri Bakanı'nı polislerin, sürekli hale gelen gazetecilere saldırılarını durdurmaya davet ediyoruz" dedi.



Abakay, yaptığı yazılı açıklamada, dün gece Tuzluçayır'da yasaların öngördüğü gösteri ve yürüyüş hakkını kullanan halkın şiddet kullanılarak dağıtılması sırasında görev yapan gazeteciler polis tarafından darp edildiğini ve görev yapmalarının engellendiğini belirtti. Polisin saldırısına uğrayanların arasında Evrensel gazetesi ve Hayat TV muhabirleri Hasan Akbaş ve Birkan Bulut, Cumhuriyet Muhabiri Necati Savaş'ın da bulunduğunu dile getiren Abakay, şunları ifade etti:

"İçişleri Bakanı, gazetecilerin görev yapmasını engelleyen, darp eden bu görevlileri derhal saptayarak gerekli yasal soruşturmayı yapmakla mükelleftir; çünkü yapılan davranış basın özgürlüğünü engelleme ve görevi ihmal suçudur. Cezayı gerektirir. ÇGD olarak, her yasal gösteriyi terör eylemi sayan güvenlik görevlilerinin gazetecilere yönelik bu hukuksuz tutumunu protesto ediyor, içişleri bakanını polislerin, sürekli hale gelen gazetecilere saldırılarını durdurmaya davet ediyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin