Hürriyet’ten, Yeni Şafak ve Akit’e geçmiş olsun mesajı

Hürriyet, Yeni Şafak ve Akit'e düzenlenen saldırıları kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet’ten, Yeni Şafak ve Akit’e geçmiş olsun mesajı

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, bu sabah Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Yeni Şafak İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak’ı arayarak bu gazetelere yönelik silahlı saldırıları kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Telefon görüşmeleri sırasında Vuslat Doğan Sabancı, faillerin bir an önce bulunması ve bu tür saldırıların bir daha tekrarlanmaması temennisini dile getirdi.



ABD BÜYÜKELÇİSİ DE GAZETELERE SALDIRIYI KINADI

Hürriyet’ten, Yeni Şafak ve Akit’e geçmiş olsun mesajı
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Twİtter adresinden Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazeteleri'ne yapılan saldırıyı eleştirerek, "Gazetecilere yönelik şiddet hiçbir zaman kabul edilemez. Özgür ve çoksesli bir basın demokratik toplumlar için vazgeçilmezdir. Her gazetecinin olduğu gibi, Yeni Şafak ve Yeni Akit'in de misilleme korkusu olmadan haber yapma hakkını savunuyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Yeni Şafak Gazetesi’ne saat 05.00 sıralarında, Küçükçekmece'de bulunan Akit Medya Grubu binasına ise saat 05.30 sıralarında yüzleri maskeli kişilerce molotoflu ve silahlı saldırı düzenlenmişti.



Bina önüne gelen saldırganlar, giriş kapısına molotof kokteyli atıp, binanın camlarına uzun namlulu silahla ateş açtı. Olayda, ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.



Polis, olay yeri ve çevresini emniyet şeridiyle kapatıp inceleme yaparken, çevredeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı.(DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin