Hürriyet'ten Sabah'ın suçlamalarına yanıt!

Hürriyet, kendisini 'kriz çıkartmakla' suçlayan Sabah'a sert yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'ten Sabah'ın suçlamalarına yanıt!

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, önceki gün Hürriyet’te yayınlanan Hacer Boyacıoğlu imzalı ‘Merkez Bankası’na bağımsızlık rötuşu” başlıklı haber hakkında dün suçlayıcı bir yoruma yer verdi. 



Hürriyet’i “kriz çıkartmakla” suçlayan Sabah, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yalanlandığını da iddia etti.



Hürriyet'in Ekonomi Servisi, Sabah'ın bu iddialarına internet sitesinde "Kriz haberi değil atlatma haber" başlığıyla yayınladığı bir yazıyla yanıt verdi.



İşte, Hürriyet'in o yanıtı:



Sabah, Hürriyet’i “kriz çıkartmakla” suçladı. Oysa Hürriyet’in önceki gün yaptığı herkesin gözünün önünde duran yeni hükümet programındaki önemli bir detayın haberleştirilmesiydi. 



Hürriyet’in Ankara Bürosu’ndaki ekonomi muhabiri Hacer Boyacıoğlu hükümet programını bundan önceki 5 hükümet programıyla kıyaslayınca, ilk kez “Merkez Bankası’nın bağımsızlığı” vurgusuna yer verilmediğini fark etmişti. Hürriyet, bu durumu tümüyle gazetecilik saikleriyle değerlendirerek ekonomi sayfalarında “Merkez Bankası’na Bağımsızlık Rötuşu” başlığıyla vermişti. Bu önemli noktayı yakalayan tek gazete de Hürriyet olmuştu. Sabah gazetesi ise Hürriyet’i kriz çıkartmakla suçlayarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yalanlandığını da iddia etti.



Oysa, Bakan Şimşek Hürriyet’in haberini değil, haber sonrasında piyasada yapılan spekülasyonların doğru olmadığını belirtmiş ve Twitter’dan Merkez Bankası’nın bağımsızlığının sürdüğü mesajını iletmişti. Hürriyet, dünkü sayısında Şimşek’in bu açıklamalarına ve konuyla ilgili gelişmelere geniş bir şekilde yer vermişti.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin