Hürriyet’te ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı?

Hürriyet Gazetesi'nde bugün bir ayrılık yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet’te ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı?

Hürriyet'te bugün bir ayrılık yaşandı. Hürriyet Daily News yayın koordinatörü Emre Kızılkaya’nın kurumla yolları ayrıldı. Deneyimli gazeteci geçtiğimiz günlerde yönetime görevinden ayrılmak istediğini bildirmişti. Kızılkaya’nın yeni dönemde iletişim ve gazetecilik eğitimine yoğunlaşacağı öğrenildi.



Hürriyet’teki kariyerine 2003 yılında dış haberler editörü olarak başlayan Kızılkaya, dış haberler şefliğinin ardından Hürriyet’in dijital içerik koordinatörlüğünü yürüttü. 2015’ten itibaren Hürriyet’in dijitalleşme sürecinde ve özel içerik projelerinde yöneticilik yaptı.



11 yıldır hurriyet.com.tr’de köşe yazan Kızılkaya son görevinden önce de bir dönem, Türkiye’nin en köklü İngilizce gazetesi olan Hürriyet Daily News’ın yazı işleri müdürlüğünü yapmıştı. Bu dönemde Hürriyet Daily News, Türkiye’nin dijital erişimi en yüksek İngilizce gazetesi haline geldi.



Kızılkaya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden 2018’de internet/haber dalında Yılın Gazetecisi, 2017’de Yılın Dijital Köşe Yazarı ödüllerini aldı.



2019’da Harvard Üniversitesi tarafından Knight Nieman misafir araştırmacısı seçilen ilk Türk gazeteci olan Kızılkaya’nın çalışmaları, ABD merkezli Uluslararası Haber Medyası Derneği (INMA) tarafından “en iyi örnek” olarak gösterilmişti.



Kızılkaya’nın yorumları New York Times, The Guardian, Le Figaro gibi saygın gazeteler; BBC, CNN, Al Jazeera gibi televizyonlar; AFP, Reuters, AP gibi uluslararası ajanslar tarafından yayınlanmıştı.

Evli ve iki çocuk babası Kızılkaya, Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) Türkiye komitesinde 2011’den beri görev yapıyor.



Hürriyet’te ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin