Hürriyet'te ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı?

Ekonomi bölümünde ayrılık yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'te ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı?

Hürriyet Ekonomi'nin deneyimli ismi Sadi Özdemir, Hürriyet Gazetesi ile yollarını ayırdı. Hürriyet Ekonomi'de kobi sayfalarını hazırlayan Sadi Özdemir ile bugün yollar ayrıldı.



Sadi Özdemir, kimdir?



1967 yılında Tokat, Sulusaray, Ilıcak Köyü’nde doğdu. Ailesi 1977’de İstanbul’da göç etti. 10 yaşında geldiği İstanbul’da sırasıyla Sakarya İlkokulu, Yenisahra Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdi. 1993 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Gazetecilik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı. Yüksek lisans tezi 1998 yılında ‘Medya Emperyalizmi ve Küreselleşme’ adıyla Timaş Yayınları tarafından yayınlandı. Daha sonra Atatürk ve 3’üncü Yol, VIP Türkiye’yi Konuşuyor, Cesur Girişimciler adlı kitapları yayınlandı.



Gazetecilik hayatı 1988’de Gazete Gazetesi magazin servisinde başladı. 1990’da Türkiye Gazetesi İstihbarat Servisi’nde çalışmaya başladı. 1994’ten 2001 yılına kadar da aynı gazetede ekonomi ekonomi muhabiri olarak çalıştı. 2001’de Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’ne geçti. Halen Hürriyet’in Ekonomi Servisi’nde muhabir ve editör olarak mesleğini sürdürüyor.



2006’da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nce ‘Yılın En Başarılı KOBİ Habercisi’ ve İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın Yılın En İyi Ekonomi Muhabiri ödüllerine layık görüldü.



2005 yılında da Uğur Dündar ile birlikte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bülent Dikmener Haber Ödülü’nü kazanan Özdemir 2004’te de MÜSİAD tarafından ‘Yılın En İyi KOBİ Reel Sektör Habercisi’ dalında ödüllendirildi. Evli ve iki kız babası.



Hürriyet'te ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı?


Etiketler hürriyet ayrılık
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin