'Bireysel Silahlanmaya Hayır' kampanyası nasıl ses getirdi?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, bugünkü yazısında kampanyanın etkisini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
'Bireysel Silahlanmaya Hayır' kampanyası nasıl ses getirdi?

Hürriyet Gazetesi, geçtiğimiz hafta 'Bireysel Silahlanmaya Hayır' kampanyası başlatmıştı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Firet Bila, kampanyanın etkilerini anlattı.



Fikret BİLA / HÜRRİYET



Silaha hayır



HÜRRİYET geçtiğimiz hafta Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan bireysel silahlanmaya dikkat çeken çarpıcı bir kampanya başlattı:



“Bireysel Silahlanmaya HAYIR”



HABERİMİZ NASIL SES GETİRDİ



Bakın bu manşet sonrasında Hürriyet haberciliğinin farkını ortaya koyan ne gelişmeler yaşandı...

Önce bu silahlarla yaralanıp sakat kalan vatandaşlar seslerini yükseltip ‘Bireysel silahlanmaya son verin’ çağrısı yaptı Hürriyet sayfalarından.



Ardından Meclis ‘Ses Ver’meye başladı. İçişleri Komisyonu Sözcüsü Mustafa Baloğlu, “Silah alanlar çok kapsamlı testlerden ve sorgulardan geçirilmeli. Evlat edinmek isteyenler nasıl takip ediliyorsa o ciddiyetle izlenmeliler” açıklamasını yaptı.



Çarşamba günü ise Hürriyet’in manşetinde Bülent Sarıoğlu ve Fevzi Kızılkoyun imzalı “Hükümetten ilk adım” başlığı vardı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,internetten silah satışını denetim altına alacak çok önemli bir çalışma yaptıklarını açıkladı.



Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri de art arda silah baskınları düzenledi, yüzden fazla siteye de erişimin engellendiği bilgisi verildi.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin