Hürriyet’e uluslararası ödül!

Uluslararası Haber Medyası Birliği'nden, Hürriyet'e ödül.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet’e uluslararası ödül!

Gazeteciliğin en önemli ödüllerinden birini dağıtan Uluslararası Haber Medyası Birliği (INMA), Hürriyet’in “Kilis 360” haberini “En İyi Video” dalında ödüllendirdi.



1935’ten beri her yıl verilen INMA Küresel Medya Ödülleri'nde bu yıl 36 ülkeden 196 medya kuruluşu 655 adayla yarıştı. New York’taki Harvard Club’da düzenlenen ödül törenine, dünyanın dört bir yanından gelen 300’ü aşkın medya yöneticisi katıldı.



Uluslararası jüri, “En İyi Video” birincilik ödülünü İngiliz The Guardian gazetesinin sosyal video formatı ‘Dab’e verdi. İkincilik Independent Media’nın “Don’t Look Away” (Gözünü Kaçırma) adlı cinsel istismar karşıtı kampanya videosunun oldu.



Hürriyet’in, terör örgütü DEAŞ’a karşı başlatılan Fırat Kalkanı operasyonuna kadar roketler altında bir hayat süren Kilislilerin yaşadıklarını anlattığı multimedya hikayesi üçüncülüğe layık görüldü. Hürriyet’ten Emre Kızılkaya ve Emre Yunusoğlu geçen yıl DEAŞ’ın roket atışları sürerken Kilis’e giderek 360 derece videolar, röportajlar, etkileşimli içerikler ve infografiklerden oluşan haberi üretmişti.



Bu yıl Türkiye’den ödül alan başka eser olmazken “Şovun En İyisi” adı verilen INMA’nın büyük ödülü, Facebook’un “keyfi sansür” olarak da yorumlanan politikalarına karşı başlattığı kampanya ile Norveç’in Aftenposten gazetesine gitti. Financial Times, NBC, News Corp ve Fairfax Media da bu yıl farklı dallarda ödül alan kuruluşlar arasında yer aldı.



80’i aşkın ülkede 600’ü aşkın medya kuruluşunun yaklaşık 8 bin yöneticisinden oluşan INMA, kendi pazarında lider olan haber yayıncılarından oluşan bir küresel topluluk. (Hürriyet)



Hürriyet’e uluslararası ödül!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin