Hürriyet yazarı Selvi, Erdoğan Davutoğlu görüşmesinin perde arkasını yazdı!

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında dün yapılan görüşmede neler yaşandığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet yazarı Selvi, Erdoğan Davutoğlu görüşmesinin perde arkasını yazdı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 1 saat 40 dakika süren görüşmesi öncesinde parti yöneticileri ve bazı bakanların devreye girerek, Davutoğlu’nun istifayı öncelikli seçenek olmaktan çıkarmasını sağladığını belirtti. Görüşmeden Davutoğlu'nun Erdoğan'ın isteğiyle yaklaşık üç hafta içinde toplanması planlanan 2. Olağanüstü Kongre'de aday olmayarak genel başkanlık ve Başbakanlık görevlerini bırakması sonucu çıkmıştı. Selvi, ipleri asıl koparan gelişmenin 29 Nisan'da 'Davutoğlu'nun yetkilerine tırpan' olarak değerlendirilen MKYK toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki telefon görüşmesi olduğuna dikkat çekti.



Selvi, AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğu için kulislerde 5 ismin konuşulduğunu belirtti. "Kulislerde Davutoğlu sonrası için 5 isim konuşuluyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji BakanıBerat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş." diyen Selvi, görüşmenin sert ya da samimi bir havada geçmediğini, eski hukuka dayalı bir ortamda yapıldığını da sözlerine ekledi.



Davutoğlu ile Erdoğan arasında geçmişte Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit arasında yaşananlara benzer bir krizin yaşanmayacağını belirten Selvi, “AK Parti, o krizin külleri arasından istikrar arayışlarının simgesi olarak doğdu ve tek başına iktidara geldi. Evet, Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu sürece AK Parti bir krizin içine girmez. Bazı sarsıntılar yaşasa da bir siyasi deprem geçirmez. Çünkü AK Parti’nin çok güçlü bir lideri var” dedi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin