Hürriyet, skandal ilanın peşini bırakmıyor!

Emlak sitesinde yer alan ilan için Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet, skandal ilanın peşini bırakmıyor!

'Ak Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı, geçtiğimiz gün hurriyetemlak.com sitesindeki bir ilanla satışa çıkarıldı.



Bir vatandaş tarafından 'Sahibinden AOÇ'de 1000 odalı lüks saray' başlığıyla satışa çıkarılan Ak Saray ilanı Hürriyet Emlak tarfından kısa süre içinde kaldırıldı.



Skandal ilanın ardından Hürriyet bir açıklama yaparak kuruma 'çirkin tuzak' kurulduğunu kaydetti.



Hürriyet'ten bugün yapılan açıklamada ise ilanın peşini bırakmadıkları, ilan sahiplerinin kimliklerinin belirlenmesi için Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurulduğunu belirtildi.



Hürriyet, ilanla ilgili bugün şu açıklamayı yaptı:



O çirkin tuzağa hukuki takip



Hurriyetemlak.com, dün sosyal medya üzerinden yapılan çirkin saldırının peşini bırakmadı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Anıtkabir hakkındaki çirkin ilan vermek isteyen iki kullanıcının IP adreslerinin belirlenmesi için Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuruldu.



Türkiye’nin en büyük emlak platformu olan hurriyetemlak.com, dün çok çirkin bir karalama kampanyasının hedefi olmuştu. Kimliği belirsiz iki ayrı kullanıcı, Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Anıtkabir ile ilgili yakışıksız ifadelerin yer aldığı iki ilanı girerek ekran görüntülerini sosyal medyada yaymıştı.



NÖBETÇİ MAHKEMEYE BAŞVURU



Bu çirkin girişimi hemen fark ederek ilanları kısa süre içerisinde yayından kaldıran hurriyetemlak.com yetkilileri, hukuki adımları da hızla attı. Tepkilere yol açan ilanları girenlerin üyelik bilgileriyle Bakırköy Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, bu kullanıcıların IP (internet protokol) numaralarının belirlenmesi istendi. Açılan tespit davası, 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2014/34 sayılı dosyası ile kayıt altına alındı. Açıklamanın devamını okumak için tıklayınız.



Ak Saray'ı satılığa çıkardılar!



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin