Hürriyet Okur Temsilcisi'nden 'Ara Güler' çıkışı: Düzeltilmeli ve internetten silinmeli...

Faruk Bildirici, Ara Güler'in gerçek adının Aram Güleryan olduğu iddiasını köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet Okur Temsilcisi'nden 'Ara Güler' çıkışı: Düzeltilmeli ve internetten silinmeli...

Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden duayen foto muhabir Ara Güler'in gerçek adının 'Aram Güleryan' olduğu iddiasını köşesine taşıdı.



Usta foto muhabiri Ara Güler, tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Ara Güler ile ilgili bazı biyografilerde ise, Güler'in tam adının "Aram Güleryan" olduğu iddia ediliyordu.



Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici ise konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.



"Ara Güler ile konuşup kendisinin anlatımlarına dayanarak yaşamöyküsünü yazan gazeteci Nezih Tavlaş, bu iddiayı yalanlayan bir e-posta gönderdi", diye belirten Bildirici, Tavlaş'ın kendisini uyardığını, Aram Güleryan isminin ise ilk olarak Hürriyet'in 2016'daki bir haberinden sonra ortaya çıktığını belirttiğini aktardı.



Bildirici, "Tavlaş’ın yazdığını başka kaynaklardan da kontrol ettim; 'Aram Güleryan' diye bir bilgi yok. Hürriyet’teki bu 'Aram Güleryan' isminin iki yıl önce neye dayanarak yazıldığı da belli değil, kaynak gösterilmemiş" diye ifade etti.



Bildirici, bu durum için, "Düzeltilmesi ve internetten silinmesi büyük ustaya saygının da gereği..." diye de belirtti.



Faruk BİLDİRİCİ / HÜRRİYET



Ara Güler’e saygı



Fotoğrafın efsane ismi Ara Güler’in ölümünün ardından yayımlanan bazı biyografilerde “tam adının Aram Güleryan olduğu” öne sürülüyordu. Hürriyet’in internet sitesinde yer alan iki haberde de bu iddiaya yer verilmişti.



Ara Güler ile konuşup kendisinin anlatımlarına dayanarak yaşamöyküsünü yazan gazeteci Nezih Tavlaş, bu iddiayı yalanlayan bir e-posta gönderdi:



“Ara Bey’in, tam adının Aram Güleryan olduğunun kaynağı maalesef sizin gazete. Bunu yazanlar, 23 Mart 2016’da Hürriyet’in internet sitesine çıkan ‘Fotoğraf sanatçısı Ara Güler kimdir’ haberine dayanıyor. Bu isim meselesi ilk orada çıkmış ama kesinlikle uydurma.



Kitabımda ‘Ara’ adının, ‘Yakışıklı Ara’ olarak da bilinen Ararat Kralı Ara Geghetsik’ten geldiğini, babasının soyadı kanunu çıktığında Güler soyadını seçtiğini yazmıştım. Tam adı Ara Güler’dir. Lütfen bu yanlışı düzeltin”



Tavlaş’ın yazdığını başka kaynaklardan da kontrol ettim; “Aram Güleryan” diye bir bilgi yok. Hürriyet’teki bu “Aram Güleryan” isminin iki yıl önce neye dayanarak yazıldığı da belli değil, kaynak gösterilmemiş.



Bu durumda “Aram Güleryan” iddiasında bulunanlar sağlam kaynak gösterip kanıtlamalı ya da yanlış olduğunu kabul etmeli. Düzeltilmesi ve internetten silinmesi büyük ustaya saygının da gereği...



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin