Hürriyet, iç burkan kareyi neden yayınladı? Okuyucu tepkilerine cevap!

Hürriyet, dünyayı sarsan fotoğrafla ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet, iç burkan kareyi neden yayınladı? Okuyucu tepkilerine cevap!

Bodrum'da meydana gelen kaçak faciasında 12 kişi can verdi.



Lastik bottan denize düşüp hayatını kaybeden kaçaklar arasında 3 yaşındaki Aylan da vardı. Minik bebeğin cansız bedeni karaya vurdu. DHA Bodrum Muhabiri Nilüfer Demir tarafından çekilen görüntüler Türkiye gündemini sarstı.



Dünyanın da konuştuğu fotoğrafı yayınlayan Hürriyet, okur tepkilerine internet sitesinden ve bugünkü ilk sayfasından bir açıklama yaparak cevap verdi.



Hürriyet, fotoğrafı neden yayınladıklarını dün akşam, internet sitesinden şöyle açıkladı:



"O FOTOĞRAFI NEDEN KULLANDIK?



Bodrum’da sabah saatlerinde büyük bir facia yaşandı. Yunanistan’ın Kos adasına geçmek isteyen kaçakların botları battı. Bu satırlar yazıldığı sırada 5’i çocuk 12 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. 



Ajanslardan gelen yürek yakan fotoğrafları kullanıp kullanmama konusunda çok düşündük. Fotoğrafta ailesiyle savaştan ölümden kaçıp mutlu bir hayata kavuşmak isteyen küçücük bir çocuğun cansız bedeni görülüyordu. Haber merkezimizde fotoğrafı gören herkesin yüreği yandı, gözleri doldu, insan kaçakçılarına lanet etti. 



Çok bilinen bir söz vardır. Bazen bir görüntü bir fotoğraf binlerce kelimenin anlatamayacağı şeyleri anlatır… Ramazan Öztürk’ün dünyayı sarsan fotoğrafı olmasa, Halepçe katliamının dehşetini belki de bu kadar derinden hissedemeyecektik. Nick Ut’un küçük çocukların acı içinde bombalardan kaçtığı fotoğrafı olmasa, Vietnam savaşı belki daha da uzayacak ve çok daha fazla insan ölecekti. 



Çok düşündükten sonra biz de Bodrum sahillerinde yaşanan insanlık dramının yürek kanatan fotoğrafını kullanmaya karar verdik. 



Okuyucularımızın tepkisini çok iyi anlıyoruz. Ama düşündük ki bu fotoğraf belki bazı şeyleri değiştirir. Artık buna benzer acıların yaşanmasına engel olur. Daha fazla çocuğun aynı şekilde ölmesinin önüne geçer… 



Umarız bir daha bu minik çocuklar insan tacirlerinin vahşi hırslarına kurban gitmez ve bu fotoğraf bir devrin sonu yeni bir dönemin başlangıcı olur… 



hurriyet.com.tr"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin