Hürriyet gazetesine suç duyurusu!

Gazeteye gelen tepkiler dinmiyor...

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet gazetesine suç duyurusu!

Hürriyet Gazetesi’nin Mısır’ın darbe ile devrilen Cumhurbaşkanı Mursi hakkındaki idam kararını yayınlama şeklinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit edecek şeklinde yapıldığını iddia eden avukat Rahmi Kurt, gazete yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.



Avukat Kurt, ayrıca aralarında gazetenin Sorumlu Müdürü İzzet Doğan ile Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in de aralarında olduğu birçok yöneticinin tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmesi talebinde de bulundu.



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe ile suç duyurusunda bulunan Avukat Kurt, Hürriyet Gazetesi’nin “Yüzde 52 ile seçilen Mursi idam cezasına çarptırıldı” haberi ile Erdoğan’a aba altından sopa gösterdiğini ileri sürdü.



Avukat Rahmi Kurt, suç duyurusunda, “Bizce Doğan Medyası  bu haber ile sayın Cumhurbaşkanımıza ‘bak fazla böbürlenme, aldığın oylara güvenme, ayağını denk al, sen de yüzde 52 ile seçildin ama gördüğün gibi yüzde 52 ile seçilen Mursi de idama mahkum edildi’ mesajı vererek tehdit etmek ve korkutmaktı.” diye yazdı.



Avukat Kurt’un, suç duyurusu dilekçesinde siyasi değerlendirmelerde bulunması da dikkat çekti.



Avukat Rahmi Kurt, “Başını Doğan Grubu’nun çektiği bir kısım medya ve bizce hiçbir ehemmiyeti ve kalibresi olmadığı halde kendini ‘Aydın’ sanan bir sanatçı (!) grubu halen ‘Darbe’ özlemi ve ihtirası içinde bulunmaktadır. Bu güruhun amacı eski Türkiye’nin geri gelmesi ve bedeli ne olursa olsun mevcut hükümetin ve seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın devrilmesi, hatta yargılanmasıdır. Çünkü bu güruh mimarının Erdoğan olduğu yeni Türkiye’de istedikleri gibi at koşturamamaktadır.” ifadelerini kullandı.     



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin