Hükümet medyasında 'tasfiye' iddiası

Taraf gazetesinin haberine göre 7 Haziran sonrası medyayı büyük bir tasfiye operasyonu bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Hükümet medyasında 'tasfiye' iddiası

Taraf gazetesinde Hüseyin Özay imzalı haberde seçim sonrası hükümet medyasında yaşanacak tasfiyenin ayrıntıları anlatıldı.



"Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi’nin, 'Yiğit Bulut' ve 'Ethem Sancak'a yönelik eleştirileri üzerine başlayan kavga, aslında yandaş mahallede bir süredir devam eden gerilimin bir anlamda patlamasına yol açtı. Gerilimin başlangıcı 3-4 yıl öncesine dayanıyor" denilen haberde 7 Haziran'daki seçimin ertesinde beklenen tasfiyenin ayrıntıları şöyle aktarılıyor:



"7 Haziran seçimlerinin kaybedeni şimdiden belli oldu. AKP, seçimleri kazansa da kaybetse de hükümete yakın medya organlarında büyük bir tasfiye operasyonu yapılacak ve bir çok kişi işini kaybedecek. Bir çok kişi de “ballı maaşından” veya “koltuğundan” olacak. Yandaş mahalledeki tasfiyenin ayrıntıları şöyle: Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi’nin, “Yiğit Bulut” ve “Ethem Sancak”a yönelik eleştirileri üzerine başlayan kavga, aslında yandaş mahallede bir süredir devam eden gerilimin bir anlamda patlamasına yol açtı. Gerilimin başlangıcı 3-4 yıl öncesine dayanıyor. Ciner Grubu’ndan ayrılan Yiğit Bulut, Başbakanlık kanalı ile Star Medya Grubu’nun tepe yöneticisi olarak atandı. Mahallenin ağır ağabeyleri ise bunu asla kabul etmedi. İlk etapta, Bulut mali işlerden uzak tutuldu. Başarısız olması için her türlü yöntem denendi. Ancak, bu engellemeler Bulut’u durdurmayı yetmedi. Bulut, önce Başbakanlık ardından da Cumhur-başkanlığı “baş danışmanı” oldu. Bulut yapılanları unutmadı…"



Yazının tamamı için tıklayın



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin