'Hükümet kendi medyasını oluşturdu'

Yayıncı, gazeteci ve hukukçular 'yayınlama özgürlüğü' sorunlarını tartıştı.

Google Haberlere Abone ol
'Hükümet kendi medyasını oluşturdu'

Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından yürütülen Yayınlama Özgürlüğü projesi bölge toplantıları ile sürüyor. Bursa’da Nazım Hikmet Kültür Merkezinde bir araya gelen yayıncı, gazeteci, hukukçular yayınlama özgürlüğü konusunda karşılaştıkları sorunları tartıştılar.



Toplantıya katılan Can yayınları yönetmeni Sırma Köksal, Radikal Yan Yayınlar Yönetmeni Cem Erciyes ve hukukçu Filiz Kerestecioğlu yayıncıların ve gazetecilerin karşılaştıkları sorunları aktardılar. 



Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıda ilk konuşmayı yapan Radikal Yan Yayınlar Yönetmeni Cem Erciyes, basında sansür ve oto sansür konusuna değindi. Bazı haberlerde gazeteci ve editörlerin daha dikkatli olmasının bir oto sansür olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Erciyes, “Örneğin Aleviler üzerine bir haber yapıyorsanız. Onları rencide edecek bazı şeylere dikkat etmeniz doğaldır. Bunun tersi olması durumunda Alevi okuyucuyu kaybetmeyeyim diye bir haberi hiç koymazsanız bu da bir sansürdür” diye konuştu.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin