Hrant Dink soruşturmasıyla ilgili önemli adım

2007 yılında katledilen Hrant Dink'in dosyasıyla ilgili yeni karar!

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink soruşturmasıyla ilgili önemli adım

Milliyet yazarı Tolga Şardan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 7 Haziran'daki milletvekili genel seçimlerinde aday olabilmek amacıyla istifa etmesiyle başlayan bürokrasideki 'seçim rüzgârı'mın Ankara'da hareketli günlerin yaşanmasına neden olacağını yazdı.



Yazısında hükümetin şu anda iki önemli konuda kararlı adım atmaya devam ettiğini belirten Şardan bunlardan birinin Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma olduğunu okuyucuyla paylaştı.



Şardan, konuyu bugünkü köşesine şu yazısıyla taşıdı:



Telefon dinlemeleri ve Dink soruşturması



7 Haziran’daki milletvekili genel seçimlerinde aday olabilmek amacıyla istifa etmesiyle başlayan bürokrasideki “seçim rüzgârı” Ankara’da epeyce hareketli günlerin yaşanmasına neden olacak.



Kesin aday listelerinin belli olmasına kadar devam edecek bu süreç, aynı zamanda devlet ve bürokrasinin nasıl işleyeceğinin sinyallerini verecek.

İşte bu noktada; halen devam eden çok önemli adli ve idari soruşturmaların da - geçmişteki örneklerde yaşandığı gibi - gelecek bu sinyallerle şekillenmesi kaçınılmazdır.



Bu durum ne anlama geliyor?



Şöyle ki; hükümet, şu anda iki önemli konuda kararlı adım atmaya devam ediyor.



Birincisi, bürokrasinin yeniden yapılanması çerçevesinde yasadışı telefon dinlemelerinin ortaya çıkarılması ve suç işleyenlerin belirlenip adli ve idari yargılamalara başlanması. İkincisi ise Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi soruşturması.





Yazının tamamını okumak için tıklayın. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin