Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi özür diledi

Yasin Hayal, Dink Ailesi'nden ve Orhan Pamuk'tan özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi özür diledi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar dönemin dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Amiri Ercan Demir getirildi.



Tutuksuz sanıklardan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, dönemin Trabzon İstihbarat Müdürü Faruk Sarı, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç ile emniyet görevlileri Onur Karakaya, Mehmet Ayhan, Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu da duruşmaya katıldı. 



Tutuksuz sanık olan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın savunmasının ardından, hükümlü sanık Yasin Hayal söz aldı.



Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanan Hayal, "İstemdışı sarf ettiğim sözlerden dolayı Dink Ailesi'nden ve Orhan Pamuk'tan özür diliyorum. Kullanılan silah sadece bana aitti. Böyle bir olayın içinde kullanılacağını bilseydim, Ogün'e vermezdim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.



Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar ise "Sen zaten tutuklu değil, hükümlüsün" diye cevap verdi.

Duruşmaya ara verildi. Aranın ardından tutuklu sanıkların tahliye talepleri alınacak. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin