Hollande: Bu fotoğraf Avrupa'yı uyandırdı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande DHA muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği Suriyeli Aylan bebeğin fotoğrafıyla ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hollande: Bu fotoğraf Avrupa'yı uyandırdı



DHA muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği Aylan bebeğin fotoğrafı Avrupa'yı uyandırdı. Le Figaro gazetesinin haberine göre, Fransa'da bir çok gazete ve derginin manşetten verdiği Aylan Bebek fotoğrafı, Fransa'da göçmen konusu ile ilgisi olan tüm bakanları, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın "acele" olarak Champs Élysée Sarayı'nda toplamasına sebep oldu.



Fransa saati ile 16’da yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanı François Hollande "bu fotoğraf Avrupa'yı uyandırdı, şimdi uyanma sırası Dünya siyasi yöneticilerinin, uyanmak lazım" açıklamasını yaptı.



Angela Merkel ile telefon görüşmesi yapan Hollande göçmenlerin Avrupa ülkeleri arasında paylaşılması ve gereken imkanların sağlanması konusunda fikir birliğine vardıklarını da söyledi.



FRANSA BAŞBAKANI DA PAYLAŞTI



Fransa Başbakanı Manuel Valls twitter hesabından DHA muhabiri Nilüfer Demir’in çektiği Bodrum’da sahile vuran Suriyeli çocuğun resmini paylaşarak: “Onun adı Aylan Kurdi. Acil eyleme geçilmeli. Avrupa acilen seferber olmalı” yazdı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin