Hilal Kaplan'dan Ezgi Başaran'a 'baş örtüsü' cevabı! "Başı açık yazarlar hayal kırıklığıymış!"

Hilal Kaplan'dan Ezgi Başaran'nın başı örtülü yazarlarla ilgili yazdığı yazıya ilginç yanıt!

Google Haberlere Abone ol
Hilal Kaplan'dan Ezgi Başaran'a 'baş örtüsü' cevabı! "Başı açık yazarlar hayal kırıklığıymış!"

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugün yazdığı yazısında Radikal Gazetesi yazarı Ezgi Başaran'ın "Başı örtülü yazarlar hayal kırıklığıymış!" isimli yazısına Başaran'ın yazısından alıntı yaparak ironik bir cevap geldi.



Kaplan, "Gezi süreci boyunca, pek çok başörtülü kadının taciz edilmiş hatta saldırıya uğramış olması, gözlerin nedense başı açık kadın yazarlara çevrilmesine sebep oldu" diyerek başladığı yazısı şöyle:



Tamam, belki kadınlık üzerinden ortaklaşmamız daha mümkün. Ve evet, başörtülü kadınları bir ay boyunca evlerine hapseden ruh halini sadece demokrasi söylevleriyle gözardı edenler oldu. Ancak ben yine de bu durum karşısında sadece başı açık kadın yazarların sigaya çekilmesini haksız buluyorum. Üstelik içlerinde, elli yıldır süren başörtüsü yasağına karşı ilk defa bu dönemde bildiri yazıp imzaya açanlar bile var. Neticede bunun takdir edilmesi lazım.



Peki, 'bağzı' erkek yazarlar ne yaptı? Sadece Kabataş'ta, bebeğiyle beraber saldırıya uğrayan Zehra Develioğlu'nun durumu üzerinden baktığımızda bile karşılaştığımız manzara feci.



Mesela en vicdanlı, pek muhalif solcu bir bıyıklı, yazdığı bir yazıda 'türbanlı kadının dövülüp üzerine işenmesi gibi hâlâ kanıtlanmamış, dolayısıyla açıkça yalan ve iftira olan argümanların…' diyebildi.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin