Hikmet Çetinkaya: Kararı temyiz edeceğiz

Charlie Hebdo’nun özel sayısının kapağına köşesinde yer verdikleri için iki yıl hapis cezasına çarptırılan Çetinkaya ve Karan'dan ilk açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
Hikmet Çetinkaya: Kararı temyiz edeceğiz

Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo’nun özel sayısının kapağına köşesinde yer verdikleri için ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırılan Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, karara ilişkin açıklamalarda bulundu.



Karan, konuyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada; “İki yıllık hapis cezamız liberal faşistlerimize armağanımız olsun. Destek mesajları için toplu teşekkür. Daha temyizi var. Memleket kendini İslam sosuna bulamış faşistlere kalmayacak” ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Çetinkaya ise şu ifadeleri kullandı:



"Kararı temyiz edeceğiz... Yargıtay'ın bu haksız ve hukuka aykırı kararı bozacağına inanıyorum. Bu kadar, Türkiye'de ifade özgülüğü konusunda çok büyük bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Mahkemenin, ifade özgürlüğüne sahip çıkmak yerine; bizi, halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etmekten suçlu bulması traji komik bir durumdur... Şimdi gerekçeli kararı bekliyorum... Bakalım halkın hangi kesimini, hangi kesimine karşı kin ve düşmanlığa tahrik etmişiz!.. Benim köşemde dayanışma amacıyla yer verdiğim bir çizimin, kamu güvenliği açısından değil, benim ve gazetedeki arkadaşlarımın can güvenliği bakımından tehlike yarattığı açıktır. Telaşa ve korkuya gerek yoktur. İfade özgürlüğüne sahip çıkmaya devam."



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin