'Her ziyaret yarım tahliye demektir'

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin başkanlığındaki yönetim kurulu, Mustafa Balbay'ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
'Her ziyaret yarım tahliye demektir'

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin başkanlığındaki yönetim kurulu, Ergenekon davasından tutuklu bulunan üyeleri İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay'ı Sincan cezaevinde ziyaret etti.



Başkan Bilgin'in yanı sıra Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcısı Kemal Karacehennem, Genel Sekreter Ümit Gürtuna, Genel Mali Sekreter Mehpare Çelik, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Yoldaş, Güray Soysal, Ali Şimşek ve Ali Oruç'tan oluşan heyetin Balbay ile açık görüşmesi bir saat sürdü.



Balbay, görüşme sırasında, Gazeteciler Cemiyeti'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Her ziyaret yarım tahliye demektir" ifadesini kullandı. Daha ilk tutuklandığında ve yargılanmaya başladığında, aslında gazetecilik mesleğinin yargılandığını söylediğine işaret eden Balbay, aralarında Cemiyetimizin de bulunduğu basın meslek kuruluşlarının basın ve ifade özgürlüğü ile tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması konularında gösterdiği çabaları takdirle izlediğini ve bu çabaların giderek artacağına inandığını bildirdi. Balbay, "Bir yanım buradayken, sayenizde bir yanım da dışarıda" dedi.



Bütün sorunların toplumsal meşruiyetten ayrılmadan çözüleceğine ve toplumsal hareketlerin giderek büyüyeceğine inancını dile getiren Balbay, hükümetin üzerinde çalıştığı "demokratikleşme paketinin" kendisinin durumunu yakından ilgilendirmediğini söyledi. Mustafa Balbay, hazırlanan her pakette bunun AKP'nin işine yarayıp yaramayacağına bakıldığını ifade etti.



Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 19 Eylül Perşembe günü de Silivri cezaevinde bulunan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile gazeteci-yazar Tuncay Özkan'ı ziyaret edecek.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin