HEM SAHADA HEM MEDYADA ÇIKIŞ YAKALADILAR

© MEDYATAVA-Kasım ayında, spor dünyasının en çok ses getiren kulüp, futbolcu, teknik direktör ve kulüp yöneticileri belli oldu. İşte, Medya Takip Merkezi (MTM)’nin verileri ile hazırlanan Kasım ayı spor gündemi…

Google Haberlere Abone ol
HEM SAHADA HEM MEDYADA ÇIKIŞ YAKALADILAR

Fenerbahçe, bu ay Avrupa’daki başarısı ile konuşuldu


UEFA Avrupa Ligi’nde iyi bir çıkış yakalayan Fenerbahçe, Kasım ayında medyanın en çok yer verdiği spor kulübü oldu. Gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen sarı lacivertli takım, taraftarının 10 Kasım’da Anıtkabir’e yaptığı toplu ziyaret ile de medyada ilgi çekti. Geçtiğimiz aya göre, haberlerinde ufak bir düşüş görünse de liderliği bırakmayan Fenerbahçe, 65 bin 538 haber ve yazıda yer aldı.


 


Cimbom, haberlerini Manchester United maçı ile arttırdı


Kasım ayında en çok konuşulan diğer spor kulübü Galatasaray oldu. Süper Lig’in zirvesinde yer alan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla da medyanın ilgisini çekti. Özellikle, Manchester United’ı kendi evinde mağlup etmesi ile basında geniş yer bulan Cimbom, haber miktarını da bir önceki aya oranla yüzde 35 arttırdı. Sarı kırmızılı takım, toplamda 53 bin 540 haber ve yazıda yer aldı.


 







EKİM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ







No



Spor kulübü



Haber Adedi



% Artış





1



Fenerbahçe



65.538



-7





2



Galatasaray



53.640



35





3



Beşiktaş



42.539



16





4



Trabzonspor



30.691



21





5



Bursaspor



21.026



24





MTM Medya Takip Merkezi'nin, Kasım ayında 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.





 


Burak Yılmaz UEFA’nın ilk 11’inde


Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı spor gündemi araştırmasına göre, Burak Yılmaz Kasım ayının medyada en çok ses getiren futbolcusu oldu. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Cluj Takımını 3-1 yendiği maçta 3 gole imza atan Yılmaz, Manchester United maçındaki tek golü ile takımını galibiyete taşıdı. Şampiyonlar Ligi gol krallığında 4 golü ile Messi’yi geride bırakan Burak, UEFA’nın yayınladığı haftanın ilk 11’inde yer almayı başardı. Burak Yılmaz, ay boyunca 9 bin 648 haber ve yazıda yer aldı.


 


Sow hem sahada hem de medyada çıkış yakaladı


Ayın medyada en fazla dikkat çeken diğer futbolcusu Moussa Sow oldu. Fenerbahçe’de top koşturan Senegalli oyuncu, sezon başındaki sakatlığını atlatmasının ardından, hem Süper Lig’de hem de UEFA Ligi’nde başarılı futbolu ile dikkat çekti. Fenerbahçe’nin kendi evinde AEL Limasol ekibiyle karşılaştığı maçta, takımının 2 golünden birini atan Sow, toplamda 7 bin 456 haber ve yazı ile adından söz ettirdi.


 


Panter Melo medyada atak yaptı


Kasım ayının medyada en çok yer bulan diğer futbolcusu, 6 bin 893 haber ve yazı ile Felipe Melo oldu. Sezon başında, formsuzluğu nedeniyle istenilen performansı yansıtamayan Melo, ay içinde oynanan Manchester United ve Elazığspor maçları ile, eski formuna kavuştuğunu gösterdi. Elazığspor maçında, Muslera’nın kırmızı kart görerek oyun dışı kalması nedeniyle kaleye geçen Melo, maçta kurtardığı penaltı vuruşu ile Süper Lig tarihine geçti.


 







EKİM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPORCULAR







No



Futbolcu



Haber adedi



% Artış





1



Burak Yılmaz



9.648



5





2



Moussa Sow



7.456



64





3



Felipe Melo



6.893



60





4



Dirk Kuyt



6.580



53





5



Manuel Fernandes



5.833



55





6



Almeida



5.659



81





7



Fernando Muslera



5.657



111





8



Arda Turan



5.584



-7





9



Caner Erkin



4.893



131





10



Mehmet Topal



4.684



-20





MTM Medya Takip Merkezi'nin, Kasım ayında 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.





 


Haberlerini en fazla arttıran teknik direktör Fatih Terim oldu


Ayın en medyatik teknik direktörü, Fatih Terim oldu. Araştırmada, 13 bin 115 haber ve yazıda yer aldığı belirlenen Terim, takımının Manchester United galibiyetine yönelik açıklamaları ve maç sonrası Alex Ferguson ile çekilen samimi fotoğrafları ile medyada ilgi gördü. Dünyaca ünlü erkek dergisi GQ tarafından, yılın spor adamı seçilmesi ile de medyada sıkça görünen Terim, Ekim ayına oranla haber miktarını yüzde 65 arttırmayı başardı.


 


Bir önceki aya göre, medyada hemen hemen aynı oranda yansıma bulan Aykut Kocaman, Kasım ayının en çok konuşulan ikinci teknik hocası oldu. Eskişehirspor maçında, Caner Erkin’in kırmızı kart görmesine tepki veren Kocaman PFDK’ya sevk edilirken, Tahkim Kurulu tarafından kendisine verilen 1 maçlık ceza 50 bin TL’ye çevrildi. Ay içerisinde, Fenerbahçe’nin Türkiye’de hem de UEFA Avrupa Ligi’ndeki başarısı ile anılan Aykut Hoca, toplamda 12 bin 57 haber ve yazıda yer aldı.


 


Aynı araştırmaya göre Samet Aybaba, ayın medyada öne çıkan diğer teknik direktörü oldu. Takımının son zamanlardaki performansından memnun kaldığını ve futbolcularının takım olmayı başardıklarını dile getiren Aybaba, futbolcu transferleri ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Beşitaş’ın teknik hocası, ay boyunca 6 bin 640 haber ve yazıda yer buldu.


 







EKİM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER







No



Futbolcu



Haber adedi



% Artış





1



Fatih Terim



13.115



65





2



Aykut Kocaman



12.057



-3





3



Samet Aybaba



6.640



21





4



Şenol Güneş



5.819



28





5



Ertuğrul Sağlam



3.726



17





MTM Medya Takip Merkezi'nin, Kasım ayında 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.





 


Aziz Yıldırım yine gündemde


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, haber oranlarında bir önceki aya göre yüzde 50’lik bir düşüş yaşanmasına rağmen, ayın en çok konuşulan kulüp yöneticisi oldu. Toplamda 4 bin 912 haber ve yazı ile yansıma bulan Yıldırım’ın medyada yer bulduğu haberler arasında, kendilerine “Aziz Yıldırım istifa hareketi” adını veren bir grup taraftarın, Şükrü Saraçoğlu Stadı duvarlarına Yıldırım aleyhine yazılar yazması ve Ahmet Çakar’ın Aziz Yıldırım’ın istifa edeceğini iddia etmesi yer aldılar.


 


Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ayın medyada en fazla dikkat çeken ikinci kulüp yöneticisi oldu. Ay içerisinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etmesi ile gündeme gelen Şener, Trabzonspor’un Avni Aker’de Eskişehirspor’a 3-0 yenilmesi üzerine, taraftarların istifa sloganlarına maruz kaldı. AİHM’nin şike davası ile ilgili başvurularının geri çevrilmesi üzerine, asıl önemli olanın CAS olduğunu belirtti. Sadri Şener, toplamda 2 bin 788 haber ve yazı ile gündeme geldi.


 


Ayın spor gündemi raporunda, öne çıkan kulüp yöneticilerinden diğeri 2 bin 709 haber ve yazıda yer alan Fikret Orman oldu. İngiltere’deki bazı statları incelemek üzere beraberindeki bir heyetle Londra’ya giden Orman’a, 45. Yaş gününde oynanan Mersin İdman Yurdu maçının kazanılması ile futbolcular formalarını hediye olarak gönderdi. Beşiktaşlı futbolcuların son haftalardaki performanslarından memnun olduğunu dile getiren Orman, ara dönemdeki transfer çalışmaları ile ilgili de basına açıklamalar yaptı.


 


Aynı araştırmada, dikkat çeken diğer kulüp yöneticisi ise haberlerini yüzde 197 oranında arttıran Abdurrahim Albayrak oldu. Albayrak özellikle Manchester United maçı ile ilgili olarak medyada yansıma buldu.


 







EKİM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER







No



Futbolcu



Haber adedi



% Artış





1



Aziz Yıldırım



4.912



-50





2



Sadri Şener



2.788



11





3



Fikret Orman



2.709



-26





4



Ünal Aysal



2.425



-8





5



Abdurrahim Albayrak



2.231



197





MTM Medya Takip Merkezi'nin, Kasım ayında 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.





 


İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ


 


Ay boyunca öne çıkan haberleri derleyen Medya Takip Merkezi'nin verilerine göre, spordaki diğer gelişmeler ise şunlar oldu:


 


·                     Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda Türk sporcular 1 altın, 4 gümüş, 8 bronz madalya kazandı.


·                     Futbolda şiddeti önlemek amacıyla yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Buna göre; riskli maçlar öncesinde il ve ilçe güvenlik kurulları, cumhuriyet başsavcılığını bilgilendirecek ve gerekli görülmesi durumunda bu maçlar için bir spor savcısı görevlendirilecek.


·                     Kardemir Karabükspor, Teknik Direktör Michael Skibbe ile yollarını ayırırken, Mesut Bakkal ile anlaştı.


·                     İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen şike davasının kararına daha önce itiraz eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu itirazını geri çekti.


·                     NBA takımlarından New Jersey Nets’te forma giyen 33 yaşındaki milli basketbolcumuz Mehmet Okur, son dönemdeki sakatlıkların ardından eski günlerine dönemeyeceğini anladığı için aktif sporculuk hayatını noktaladı.


·                     Türkiye’de, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın resmi maskotu tanıtıldı. Bir kangal köpeği yavrusu olan ve ‘Kanki’ adıyla anons edilerek sahneye çıkarılan maskot, ismini kan kardeş ‘Kanka’dan aldı.


·                     Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’daki Avrupa 23 Yaş Altı Judo Şampiyonası’nın ilk gününde 48 kiloda Dilara Lokmanhekim altın madalya kazandı.


·                     Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan ve 2 hafta önce takımla çalışmalara başlayan İsmail Köybaşı, sol diz çapraz bağlarından yeniden sakatlandı ve sezonu kapadı.


·                     Fırat Aydınus, Arsenal takımı ve Montpellier takımları arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu maçını yönetti.


·                     Ligde ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde alınan kötü sonuçların ardından İtalyan Roberto di Matteo'nun görevine son veren Chelsea, daha önce Liverpool'u da çalıştıran 52 yaşındaki Benitez ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.


·                     Marsilya Takımı’nı deplasmanda 1-0’lık skorla yenen Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki grubundan lider çıkmayı garantiledi.


·                     Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Dolmabahçe’de inşa edilecek İnönü Stadyumu için engelleri kaldırdıklarını belirtti.


·                     Fransa’nın başkenti Paris’te devam eden Dünya Karate Şampiyonası’nda erkekler kumitede, artı 84 kiloda Enes Erkan, finalde Azeri rakibi Şahin Atamov’u yenerek altın madalyanın sahibi oldu.


·                     İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, ‘Futbolda şike’ davasında Emanuel Emenike’nin ‘şike’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve spor faaliyetlerinden yasaklanmasını istedi.


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin