Heberler neden bitti? Turkmax yöneticileri ve yapımcı Elif Dağdeviren Medyatava’ya açıkladı

Medyatava, Turkmax yöneticileri ve Heberler'in yapımcısı Elif Dağdeviren ile konuştu. Heberler'in bitmesine sebep Gezi Parkı mı yoksa kanal stratejisi mi?

Google Haberlere Abone ol
Heberler neden bitti? Turkmax yöneticileri ve yapımcı Elif Dağdeviren Medyatava’ya açıkladı

Üç sezondur Turkmax ekranlarında izlediğimiz haber-mizah programı Heberler sona erdi. Mehmet Ali Alabora, Levent Kazak, Serhat Kılıç ve Mahir İpek’in sunuculuğunu, Elif Dağdeviren’in yapımcılığını üstlendiği Heberler'in bittiğini, Levent Kazak’ın Tweet’iyle bugün öğrendik. 



Sonra herkesin aklına program sunucularının, özellikle Mehmet Ali Alabora’nın Gezi Parkı eylemlerine verdiği destekten dolayı bitirildiği düşüncesi yerleşti. Acaba Turkmax yöneticileri ve programın yapımcısı Elif Dağdeviren konu hakkında ne düşünüyor? İşte cevabı…



Digiturk/Turkmax Deniz Kalkan - Gen. Yay. Yön. Cenk Şanar:



Heberler'in Turkmax’ta son bulması ile birlikte, bugün, özellikle sosyal medyada gelen tepkileri takip ettik, tepkiler beklendiği gibi; programın, program sunucularının Gezi Parkı protestolarına verdiği destekten dolayı bitirildiği yönündeydi. İşin aslı öyle değil. Heberler 30 Mayıs 2013 itibarı ile zaten bitmişti. Yeni yayın dönemi ile ilgili olarak bütçede ve stratejik planlamalarda Heberler’e yer vermemeyi düşündük ve kararımızı kendilerine ilettik. Olumlu ve olgun bir şekilde karşıladılar. Yani programın bitmesine sebep, iddia edildiği gibi Gezi Parkı değil Turkmax’ın yakın bir zamanda yapacağı, yayın çizgisindeki değişiklik ve stratejik olarak aldığı bir karardır. Yakın zamanda Turkmax’ın yayın çizgisinde köklü değişiklikler ile birlikte, Turkmax kadınlara yönelik bir yayın çizgisine sahip olacak. Üç sezondur Heberler ekibine, program içeriğine hiçbir şekilde müdahalemiz olmamıştır. Kimsenin aklına başka bir şey gelmesin."





Elif Dağdeviren:



Turkmax ile üç sezondur uyumlu bir şekilde çalıştık. Kanalla sözleşmemiz Aralık 2013’e kadar devam ediyordu. Bugüne kadar bizi maximum düzeyde desteklediler. Heberler'in sona ermesinin sebebi kanalın kendi yayın çizgisinde 2014 Ocak ayından itibaren yapmayı düşündüğü stratejik değişikliktir. Heberler ekibi olarak bundan sonrası için keşke bizi yayınlayabilecek başka bir kanal bulabilsek. Ama bulabileceğimiz kanalları bizim yazarlar beğenmez. Heberler'in bu sürece katkısı gerginliği artırmak değil azaltmak olur, olmalı. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkürler.”   



(C) Medyatava Özel




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin