HAZİRAN AYINDA MAGAZİN BASINI EN ÇOK ONLARI KONUŞTU

© MEDYATAVA-Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından her ay hazırlanan magazin gündeminin sonuçları belli oldu. Haziran ayında magazin basınına İbrahim Tatlıses damgasını vururken, listenin sürpriz ismi Tarkan oldu. İşte, Haziran ayının dikkat çeken diğer magazin olayları ve isimleri…

Google Haberlere Abone ol
HAZİRAN AYINDA MAGAZİN BASINI EN ÇOK ONLARI KONUŞTU

Haziran ayının en çok konuşulan ünlüleri belli oldu. Bu yıl 39.su gerçekleşen Altın Kelebek Ödül Töreni’nde En İyi Erkek Fantezi Müzik Sanatçısı ödülünü alan ve yaptığı konuşmayla geceye damgasını vuran Tatlıses, geçen aya oranla yüzde 10’luk bir artışla magazin dünyasının en medyatik ismi oldu.


 


Söz ve müziği kendisine ait olan “Aşk Gitti Bizden” parçasıyla özellikle internet medyasında gündeme oturan Tarkan, toplamda 2 bin 870 haber ve yazıda yer bularak ikinci sıraya yerleşti. Ozan Çolakoğlu’nun “01” isimli albümüne çıkış parçası olan “Aşk Gitti Bizden” için çekilen klip, ilk kez youTube üzerinden müzikseverlerle buluştu. Medyada çıkan haberlerde, Tarkan'ın bu şarkıyla yaza damgasını vuracağı belirtiliyor.


 


TV dünyasının harika çocuğu Acun Ilıcalı, geçtiğimiz ay medyanın en fazla ilgi gösterdiği isimlerden oldu. Yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği Survivor yarışması ile ay boyunca sıklıkla gündeme gelen Ilıcalı, 13 milyon TL’ye satın aldığı teknesiyle de medyanın yakın takibindeydi. Ay boyunca 2 bin 517 haber ve yazıya konu edilen Acun Ilıcalı, eşi Zeynep Ilıcalı’nın dolandırıldığı iddiasıyla da magazin gündeminde geniş yer buldu.


 


MTM’nin hazırladığı magazin gündemi raporuna göre, Haziran ayında haber sayısını yüzde 61 oranında arttıran Gülben Ergen, listenin 4. sırasına yükseldi. Plajdaki görüntüleriyle magazin basınına bomba gibi düşen Ergen, ayın en çok konuşulanları arasında yerini aldı.


 


Son aylarda Beren Saat ile birlikteliği konusunda medyanın yakın markajında olan Kenan Doğulu, Medya Takip Merkezi’nin ayın en medyatik magazin ünlüleri listesinde ilk 5’te yer almayı başardı. Yeni albümüyle ve özellikle “Bal Gibi” isimli parçasıyla ilgi toplayan genç sanatçının konserlerini ön sıralardan izleyen sevgilisi Beren Saat de, en medyatikler listesinde 8. sırada yer buldu. Kenan Doğulu, ay genelinde, 2 bin 396 haber ve yazı ile medyada yansıma sağladı.


 







AYIN EN MEDYATİKLERİ





No



Adı



Haber adedi



% Artış





1



İbrahim Tatlıses



2.894



10





2



Tarkan Tevetoğlu



2.870



164





3



Acun Ilıcalı



2.517



6





4



Gülben Ergen



2.413



61





5



Kenan Doğulu



2.396



13





6



Murat Boz



2.358



92





7



Fazıl Say



2.332



39





8



Beren Saat



2.284



41





9



Can Bonomo



2.192



-64





10



Kıvanç Tatlıtuğ



1.970



5





MTM Medya Takip Merkezi'nin, Haziran ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin