‘Hatıraların Masumiyeti' filmi Venedik yolunda!

Masumiyet Müzesi'nin hikâyesini anlatan ‘Hatıraların Masumiyeti' adlı film, Venedik Film Festivali'nde gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol
‘Hatıraların Masumiyeti' filmi Venedik yolunda!

Orhan Pamuk'un 2012'de açılan Masumiyet Müzesi'nden yola çıkan ve yönetmenliğini İngiliz belgesel yönetmeni Grant Gee'nin yaptığı Hatıraların Masumiyeti (The Innocence of Memories) adlı film, 2-12 Eylül'de yapılacak 72. Venedik Film Festivali'nin Venedik Günleri bölümünde özel bir gösterimle yer alacak.



Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi hakkında yazdığı yeni metinlere romandaki Kemal karakterinin sesinin eşlik ettiği film, beyazperdede de tıpkı Masumiyet Müzesi gibi kurmaca ve gerçeklik arasında bir dünya oluşturuyor.



Film ile ilgili konuşan Pamuk, yönetmen Grant Gee'nin daha önceki çalışmalarını takip ettiğini söyleyerek, onun ‘sanatkarane' biri olduğunu ifade etti. Filmin yapımında da yer alan ve film için metinler kaleme alan Nobelli yazar, “Grant Gee son derece sanatkarane biri. Daha önce onun Sebald'ın Satürn'ün Halkaları hakkında yaptığı filmi görmüş ve çok sevmiştim. Hatıraların Masumiyeti filminin yapımına ben de katıldım. Film için otuz dakikalık orijinal bir metin yazdım.” açıklamalarını yaptı. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin