HANGİ KÖŞE YAZARI 'EZGİ BAŞARAN İLE KANAT ATKAYA'NIN NİKAHININ KIYILDIĞI KONSOLOSLUĞU HAVAYA UÇURSAYDIM KEŞKE' DEDİ

İşte Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin ve Kanat Atkaya ile "Ölü Kocalar Derneği"ne kurucu üye olacaklarını söyleyen o köşe yazarı ve yeni evlilerin nikahının kıyıldığı konsolosluğu havaya uçurmak istemesinin sebebleri.

Google Haberlere Abone ol
HANGİ KÖŞE YAZARI 'EZGİ BAŞARAN İLE KANAT ATKAYA'NIN NİKAHININ KIYILDIĞI KONSOLOSLUĞU HAVAYA UÇURSAYDIM KEŞKE' DEDİ


Serdar Turgut / GAZETE HABERTÜRK



Her evlilik 2’nci soruyla çöküş sürecine girmiştir



KANAT Atkaya ile Ezgi Başaran’ın Paris’- te evlendiklerini, tüm zamanların en iyi kocası olan Ertuğrul Özkök’ün köşesinde okuduğumda aklıma ilk ve tek gelen fikir, “Keşke Paris’te olsaydım da onlar imzayı atmadan önce törenin yapıldığı konsolosluğu havaya uçursaydım” oldu. Bunu kıskandığımdan mı yapıyorum, yooo hayır, peki Kanat’ı çok sevdiğim ve evlilik acısını fiilen çekmesin mi diye bu işe girişirdim, buna da hayır, belki Ezgi’yi evlilik acısından korumak için yapıyor olabilirdim, ama bu da doğru değil... Orayı sadece prensip itibarıyla havaya uçurmam gerekecekti.
Aslında ben her evliliğin ikinci değil birinci soruyla çökmeye başladığını düşünürüm. Memur size soruyu sorduğu anda ve cevabını alınca çöküş süreci başlar, hiç durmaz. Evlenilen an, her evliliğin zirve noktasıdır, ondan sonra işler yokuş aşağıya gider ve siz ikinci soruyu duyuncaya kadar bu gerçeğin farkına varamazsınız. O ikinci soru da imzalar atıldıktan en geç 24 saat içinde gelir. Yani anlayacağınız, şu anda dünyadaki her evli insan, aslında imkânsız ve saçma bir işe giriştiğini anlamış durumdadır.
İkinci sorunun gelişini, mecburen erkek açısından anlatmak zorundayım. (Evet bu durumda maalesef kendimin de erkek olduğunu varsaymak zorundayım. Bunu kalıcı bir varsayım değil, bir deney olarak aktarıyorum sadece burada.) Çünkü kadınların çektikleri hakkında fazla bilgim yok. Rana’ya sordum, “Saçmalama, vaktin var mı, çünkü anlatmam birkaç gün sürebilir” dedi. “Ben de sonra öğrenirim” diyerek bilgilenmemi erteledim.
Bunu, absürd soruları absürd zamanlarda sormaktan erkeklerin de muaf olmadığını bildiğimi göstermek için yazdım.
Şimdi düşünün, ilk soruya cevap verdikten sonra 24 saat bile geçmemiş. Siz o an berbat halde olan eski yırtık pırtık tişörtünüzü sadece alışkanlıktan dolayı giymektesiniz veya evde aileye göre yemek (yani sulu sebze yemekleri) olduğu halde yine de pizza ısmarlamak için telefon açmış olabilirsiniz ya da en kötüsünü anlatayım, her centilmenin yapması gerektiği gibi ikinci bardak içkinizi almak için mutfağa gitmiş olabilirsiniz. İşte o anlardan birinde son derece sevecen tonda bir “Neden?” sorusu sorulabilir size. Hayatınızda artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anladığınız ve evliliğinizin de çöküşünün başladığı an bu işte.
Aslında erkekler “neden, nasıl” gibi banal sorularla fazla vakit harcamayı sevmezler ama karıları söz konusu olduğunda yine de dayanamayıp sorarlar bu soruyu. Kadınlar ise galiba bu tür soruları sormadan duramıyor gibiler. Erkek tarafı, soruyu en geç 24 saat içine duyduktan sonra kendi hayatında da “neden” sorusunu sık kullanmaya başlar ve evliliğinin o noktadan sonraki kısa kalmış yaşamında bu neden sorusunu daima ama sadece kendisine sorar. “Kadınlarda da durum böyle mi” diye sordum Rana’ya. Bana sadece, “Şaka mı yapmaya çalışıyorsun sen, birçok kadın bu soruyu daha ilk soru bile sorulmadan önce kendisine sorar ve sonra da sormayı hiç durdurmaz. Aslına bakarsan bunun bir cevabı da yoktur” dedi.


ÖLÜ KOCALAR DERNEĞİ
Ertuğrul ile benim bir zamanlar “Dead Poets Society”den esinlenerek “Ölü Yayın Yönetmenleri Derneği” diye bir dernek kurma projemiz vardı. Şimdi baktım da yeterli üye sayısına ulaştık. Yeni üye Kanat’ı da aramıza alarak “Ölü Kocalar Derneği”ni kursak daha iyi olacak. Bu dernekte gayet tabii ki ben, sonra Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin ve Kanat Atkaya kurucu üye olacağız.
Kanat, eğer sana neden ölü demeye başladığımı merak ediyorsan hiç merak etme, bunu yakında tecrübeyle öğreneceksin. Ama bu arada ne yaparsan yap, gerekirse devrimci şiddet kullan, karının Rana ile tanışıp konuşmasını kesinlikle önle. Eğer tanışırlarsa neden ölü sayılman gerektiğini erkenden öğrenebilirsin ve gerçekten ölmeyi isteyebilirsin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin