Halk TV'ye ceza kesen RTÜK, Samanyolu TV'ye neden ceza kesmedi?

Radyo Televizyon Üst Kurulu, kanallara uygulanan cezalar nedeniyle 'çifte standart' uygulamakla eleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Halk TV'ye ceza kesen RTÜK, Samanyolu TV'ye neden ceza kesmedi?

CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek meclis başkanlığına sunduğu önergesinde, "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 2012’de televizyon kanallarına 13 milyon 200 bin 532 TL ceza kesmiştir. 73 kanala ceza kesen RTÜK Samanyolu TV ve Samanyolu Haber TV’lere ceza kesmemiştir" dedi.



Dibek Gezi Parkı protestoları ile ilgili olarak da RTÜK Ulusal TV, Halk TV, Cem TV ve EM TV’ye cezalar kesildiğigni, Gezi Parkı protesto haberleri veren Meltem Medya Gurubuna bağlı TV kanallarına (Meltem TV, Mesaj TV, Kadırga TV, Köy TV, Kanal 99, Kanal 34) RTÜK 'Doktorunuz Sizinle' programı nedeniyle yaklaşık 5 milyon TL ceza verdiğini Meltem TV,nin 2012’de de 254 bin 378 TL ile en çok ceza kesilen 7’nci kanal olduğunu ifade etti.



CHP’li Turgut Dibek,konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a şu soruları yöneltti:



2013 yılında RTÜK hangi kanallara, hangi tarihteki yayınları ile ilgili olarak, hangi gerekçelerle, ne kadar ceza kesmiştir?



Kesilen cezalara kanalların yaptıkları itirazlar ve mahkeme kararları sonrasında kaç ceza değişmiştir? Değişen cezalar hangileridir?



Kesilen cezaların yüzde kaçı 31 Mayıs 2013 tarihinden sonra kesilmiştir? Bu kesilen cezaların kaçı Gezi Parkı protestolarıyla ilgilidir?



Meltem Medya Gurubuna bağlı TV kanallarına 'Doktorunuz Sizinle' programı nedeniyle ilgili ceza kesilirken, aynı tarz program yapan diğer kanallara da ceza kesilmiş midir? Haberin devamı için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin