Halk TV, Ulusal Kanal, Cem TV gibi kanallar neden cezaevinde gösterilmiyor?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı'na kanallarla ilgili bir soru yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
Halk TV, Ulusal Kanal, Cem TV gibi kanallar neden cezaevinde gösterilmiyor?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kırıkkale F Tipi Cezaevinde "Pir Sultan Abdal" resimli kartpostallara terör örgütü simgesi sayılması gerekçesiyle el konulmasını Meclis gündemine taşırken, Adalet Bakanı'na da "Cezaevindeki tutukluların talepleri doğrultusunda "Hayat TV, Yol TV, Cem TV, Halk TV, Ulusal Kanal, TV 10' gibi kanallar neden gösterilmemektedir?" sorusunu yöneltti.



Tanrıkulu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "Kırıkkale F Tipi Cezaevinde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan gelişmelere göre mahküm ve tutuklulara kötü davranıldığı, "Pir Sultan Abdal' resimli kartpostalların dahi terör örgütü simgesi sayıldığı görülmektedir. Ülkemizde Cezaevi ve Tutukevlerinde yaşanan sorunların siyasi erk tarafından göz ardı edildiği bilinen bir gerçektir" dedi.



Tanrıkulu, şu sorulara yanıt istedi:



Kırıkkale F tipi Cezaevi'nde kalan Ercan Yıldız isimli mahkümun yaptığı Pir Sultan Abdal kartpostalına Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanlığı sakıncalı diye el koymuş mudur? Kırıkkale F tipi Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanlığı hangi gerekçe ile Pir Sultan Abdal kartpostalına el koymuştur? Cezaevi Disiplin Kurulu tarafından yasaklanan kartpostal, poster var mıdır? Bu yasaklanan materyaller içinde şair, ressam, halk ozanları, düşünürler var mıdır? Kırıkkale F tipi Cezaevinde gardiyanlar tarafından darp edilen tutuklu var mıdır? Kırıkkale F tipi Cezaevinde gardiyanların saldırısına uğradığı iddia edilen Erkin Kocaman'ın sağlık durumu nedir? Gardiyanlar hakkında soruşturma açılmış mıdır? Cezaevindeki tutukluların talepleri doğrultusunda "Hayat TV, Yol TV, Cem TV, Halk TV, Ulusal Kanal, TV 10' gibi kanallar neden gösterilmemektedir? Cezaevinde izin verilen televizyon kanalları hangileridir ve kanal seçimini kimler yapmaktadır?" ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin