Hakan Peker kanala avukat gönderdi!

Şarkıcı Hakan Peker, 'Unutuluyor mu Aşklar' şarkısının klibine Kral TV'de yeterince yer verilmediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Peker kanala avukat gönderdi!

Hakan Peker, yeni şarkısının Kral TV’de en çok dinlenenler listesine girememesi üzerine “Madem ilk 20'de yokuz, klibimizi yayınlayamazsınız” dedi. TV yönetimi, bu tutuma tepki gösterdi. MÜYAP ise uygunsuz bulduğu bu davranışı nedeniyle üyesi olan Peker'i haysiyet kuruluna sevk etti. Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Kral TV’de klibinin yayınını yasaklatan Peker’in polise başvurmasını tasvip etmeyen, üyesi olduğu MÜYAP ise şok bir karar aldı. MÜYAP, üyesi Peker’i haysiyet kuruluna sevketti.



“HAYSİYET KURULUNA SEVK ETTİK”



Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP) Başkanı Bülent Seyhan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yönetim kurulu olarak aldığımız karar neticesinde, üyemiz Hakan Peker’i, bu davranışından dolayı haysiyet kuruluna sevk ettik.”



VERİLERLE HAREKET EDİLİYOR…



Kral Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay, “Top 20 listesi nasıl oluşturuluyor?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bütün sektör, Kral TV Top 20 listesinin nasıl oluşturulduğunu ve yayın akışını çok iyi biliyor. 35 ayrı kriteri baz almamızın yanı sıra ulusal ve yerel radyolarda çalınma sürelerini, radyo monitör verilerini, haftalık dijital verileri, 40 üniversitede bulunan kiosklardaki geri bildirimleri ve fiziki satışların grafiklerini derleyerek bir puanlama çıkarıyoruz. Kral Top 20 listesi bu verilerden oluşuyor.”



“BİZCE ETİK DAVRANILMADI”



Hakan Peker’in avukatı Cengiz Balcı ise “Hakan Bey, haksız rekabet, tarafsız yayıncılık, hukuksuzluk ve ilkesizlikle karşı karşıya kaldı. Yasal hakkı olarak bu durumun tespitini yaptırıp eserini Kral TV Grubu’nda yasaklattı. Çünkü kendisine etik davranılmadığına inanıyor” açıklamasını yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin