HAKAN ALBAYRAK: ONE MINUTE DEYİP SALDIRDILAR

İsrailli askerlerin Mavi Marmara gemisine baskınında tutuklanıp bırakılan Yeni Şafak gazetesi yazarı Hakan Albayrak, İsrailli askerlerin operasyon sırasında yaralıları yere yatırıp, yaralarının üzerine basarken “One minute” diye bağırdığını söyledi...

Google Haberlere Abone ol
HAKAN ALBAYRAK: ONE MINUTE DEYİP SALDIRDILAR

Dehşet dolu dakikaları Milliyet’e anlatan Albayrak, İsrailli askerlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’taki “one munite” çıkışına atfen kendilerine “One minute” diye bağırıp, saldırdığını söyledi.
Albayrak, şöyle devam etti: “Bu hadise iki ayrı yerde oldu. İsrailli askerler gemiyi teslim alınca çatıda yaralıları yere yatırdı. Yaralarının üzerlerine basmışlar, ‘one minute’ diyerek. ‘Al sana one minute’ der gibi. Son olarak da son gün uçağa binmeden önce içimizden birini İsrailli askerler alıkoymaya çalışınca bizim gençlerden bir grup ile askerler arasında arbede çıktı. Onlar yine ‘one minute’ diye saldırdılar.”


‘Kayıpları denize attılar’
Gemide birçok kişinin de kayıp olduğunu anlatan Albayrak, kayıp kişilerin ne teslim edilenler, ne de yaralılar arasında olduğunu ifade etti. Albayrak, “Denize attıklarını tahmin ediyoruz” dedi.


‘Sivil diye bir kavram yok’
İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan Muhammed İkbal Köseoğlu ise, “İsrail askerleri bizlere tekme atarken sürekli ‘One munite’i size göstereceğiz’ diyorlardı” derken eylemcilerden?Işıl?Öçal da “Bilgisayarlarımızı kırarken, yüzümüze bakıp gülerek, ‘One minute’ diyorlardı” diye konuştu.
ŞÜKRAN PAKKAN / www.milliyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin