Haftaya damga vuran olay ve kişiler belli oldu!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Haftaya damga vuran olay ve kişiler belli oldu!

20-26 Ocak 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En'leri' 5 başlık altında sıralandı:

 

HAFTANIN GÜNDEMİ 'PARALEL DEVLET TARTIŞMALARI'



Yolsuzluk ve rüşvet davasından sonra ortaya atılan paralel devlet iddiaları basında 940 habere konu oldu.



Futbolda yaşanan şike skandalının tekrardan ortaya çıkması ve Yargıtay kararı ile Aziz Yıldırım'ın cezasının onanması 639 haberle haftanın en çok tartışılan iki numaralı gündem maddesi oldu. Mecliste yaşanan HSYK ve diğer tartışmalar ile ilgili basında 440 haber yer aldı.



Sınırda yakalanan tırlar ile ilgili olarak basında 381 haber yer aldı. Haftanın beşinci gündem maddesi ise Suriye’de yaşanan iç savaş boyunca bir askeri personelin hastanelere getirilen kişilerin fotoğraflarının çekilmesi olarak kaydedildi.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 7.849 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1411 haberle 2.sırada yer aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 757 haberle 3. sıraya, İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Sarıgül 511 haberle 4.sıraya yerleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise 454 haber yansımasıyla PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ 'NEJAT İŞLER'



Nejat İşler, hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alındı, sevenlerini üzdü, ancak hafta sonuna doğru doktorlardan gelen iyi haberler ile toplamda 424 habere konu oldu. Listenin daimi isimleri Cem Yılmaz, 166 haberle ikinci olurken, onu 140 haberle Sezen Aksu takip etti. Star TV'de başlayacak yeni dizisi ile ve SİYAD'dan aldığı  'En iyi erkek oyuncu' ödülü ile gündeme gelen Kıvanç Tatlıtuğ, 111 haberle PRNet En'ler listesine 4. sıradan giriş yaptı. Yeni sezon Survivor yarışmasında yarışacak olan ünlü isimleri yavaş yavaş açıklamaya başlayan Acun Ilıcalı 110 haberle listenin beşinci sırasında yer aldı.



HAFTANIN SPOR ADAMI 'AZİZ YILDIRIM'



Yargıtay tarafından cezası onandıktan sonra Türkiye'ye gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 1216 haberle spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. 



Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini 485 adet haberle haftanın ikinci spor adamı oldu. İsmi Adana 5 Ocak Stadı'na verilen Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim 366 haberle, üçüncü sırada yer alırken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise 275 haberle 4.sırada yer aldı. Haftanın 5. sıradaki spor adamı ise 248 haberle Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal oldu.

 

HAFTANIN SPORCUSU 'DIDIER DROGBA'



Galatasaray'ın futbolcusu Didier Drogba 352 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu.  Sezon sonu sözleşmeleri bitecek olan Beşiktaşlı futbolcular Manuel Fernandes 263 haberle 2. sırada, Hugo Almeida ise 257 haberle 3. sırada yer aldı. Galatasaray'lı futbolcu Felipe Melo 229 haberle 4. sırada yer aldı. Hafta içi oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında kırmızı kart gören Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz ise 220 haberle PRNet 'Haftanın En'leri' listesine beşinci sıradan giriş yaptı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin