Haftanın 'rutin' haberi! Fuat Avni dün yazdı, bugün oldu

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Fuat Avni'nin dün duyurduğu 'paralel yapı' operasyonunu başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Haftanın 'rutin' haberi! Fuat Avni dün yazdı, bugün oldu

Twitter'da hükümetle ilgili analizleriyle ve operasyon haberleriyle bilinen Fuat Avni, @fuatavnifuaat hesabından dün bir operasyonun yapılacağını duyurmuştu.



Sosyal medyada fenomen haline gelen Fuat Avni'nin operasyon tahmini yine doğru çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik operasyon başlattı.



Operasyon kapsamında, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile Terörle Mücadele'den sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da gözaltı listesinde yer aldığı öğrenildi.



Operasyon kapsamında bazı adreslerde arama yapıldığı, aralarında müdürlerin de olduğu 18 kişi hakkında yakalama kararı olduğu belirtildi. 



Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile Terörle Mücadele'den sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da gözaltına alınacak şüpheliler listesinde yer aldığı öğrenildi.



Fuat Avni, Twitter hesabına dün şunları yazmıştı:



Bugün yapmayı planladıkları 'Öğrenci evi baskını'nı dün deşifre edince yapmadılar ama planı da bitirmedi sadece ertelediler. 



1. Tiran, Ekim 2011'de Alman Vakıfları'nın PKK'ya yardım ettiğini açıklamış ve operasyon talimatı vermişti.



2. Tiran, verdiği talimatla ve yasal dinlemelerle yapılmış bir operasyonu 2014'te savcı ayarlatarak yasadışı dinleme kapsamına sokturuyor.



3. Kendisine en yakın ve onun emriyle hareket eden Ömer Altıparmak ve Lokman Kırcılı konuşmasınlar diye operasyona maruz bırakılıyor.



4. Yarın Tiran'ın eşinden çok güvendiği Ömer Altıparmak ve Lokman Kırcılı gözaltına alınacak. Yalçın Akdoğan da Kırcılı'dan ayrılmazdı.



5. Dün IŞİD'le aynı dedikleri ve terör ilan ettiklerine bugün koridor açmak zorunda kalınca gündemi değiştirme çabasındalar.



6. Tiran, sırlarının çoğuna vakıf olan Lokman Kırcılı'nın anlatacaklarından o kadar çok korkuyordu ki ancak tutuklayarak etkisiz kılabilirdi



7.Tiran, yanlış yaptıkça konuşulup gündem olmasın diye 'Ya konuşurlarsa' diye çok korktuğu bu emniyet mensuplarına operasyon yaptıracak.



Korkun artarak devam etti. Ruh haletin bozuldu. Kullandığın ilaçlar yetersiz. Yeni ilaçlar kullanıp duruyorsun ama faydasız

Korkma, titre.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin