Haftanın gündemi, Müslüm Gürses'in vefatı

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Haftanın gündemi, Müslüm Gürses'in vefatı

04 Mart – 10 Mart 2013 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’lerini” 5 başlık altında sıraladı;



HAFTANIN GÜNDEMİ “MÜSLÜM GÜRSES’İN VEFATI”



Bypass ameliyatından sonra karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan ve yaşamını yitiren Müslüm Gürses ile ilgili yansımalar 589 haberle bu hafta gündemin ilk sırasına yerleşti. 1998'den beri Venezuela’nın devlet başkanı olan Hugo Chavez’ın hayatını kaybetmesi 383 haberle gündemin 2. sırasında yer aldı. Başkent Ankara’da Yunus Emre Halk Çarşısı’nda 680 işyerinin yanmasına sebep olan yangın ile ilgili haberler 195 yansımayla gündemin 3. önem teşkil eden konusu oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak dün eşi Kraliçe Rania’yla birlikte Ankara’ya gelen Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın, Anıtkabir ziyaretinde saygı duruşu sırasında duygulanması ve ağlaması ile ilgili haberler 64 yansımayla 4. sırada yer aldı. Afganistan'da bin kilometrekare alanda altın aranmasıyla ilgili 4 ihaleyi 70 firmayı geride bırakarak kazanan TPAO’nun ülkeye ilk etapta 100 milyon dolardan fazla yatırım yapacağı ile ilgili yansımalar 63 habere konu olarak PRNet “Haftanın En’leri” listesinde beşinci sırada yer aldı.



HAFTANIN ÜNLÜSÜ “HÜLYA AVŞAR



Hülya Avşar 145 haberle haftanın ünlüsü olarak ilk sırada yer alıyor. Orhan Gencebay, 139 haberle 2. sırada yer buldu. 117 haberle listede Cem Yılmaz 3.sırayı oluşturuyor. Cem Yılmaz’ı 108 haberle Sezen Aksu takip ederken, Yılmaz Erdoğan 97 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin son sırasında yer aldı.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3.564 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 892 haberle 2.sırada yer aldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 431 haberle 3. sırayı oluşturuyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 400 haberle 4.sırada yer aldı. Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise 377 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.



HAFTANIN SPOR ADAMI “FATİH TERİM”



Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 439 haberle haftanın en çok konuşulan spor adamı oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 415 haberle 2. sıraya yerleşti. Beşiktaş Spor Kulübü Teknik Direktörü Samet Aybaba 393 haberle 3. sırada yer alırken Trabzonspor Kulubü başkanı Sadri Şener 222 haberle 4. oldu. BursaSpor’un Teknik Direktörü Hikmet Karaman 176,  haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı. 



HAFTANIN SPORCUSU “DIDIER DROGBA



Galatasaray'ın yeni transferi Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba 470 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaray’ın yeni transferi Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder 343 haberle 2. sırada yer aldı. Beşiktaş’ın orta saha futbolcusu Manuel Fernandes 306 haberle 3. sırayı oluşturdu. Beşiktaş’ın santrafor pozisyonunda görev yapan Slovak futbolcusu Filip Holosko 239 haberle 4. sırada yer aldı. Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo 139 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin