Haberciye polis şiddeti AİHM'ye taşınıyor!

Eğitim-Sen eyleminde polis şiddetiyle ilgili şikayetinden sonuç alamayan Yüksekova Haber gazetesi muhabiri Kadir Kaya AİHM’e başvuruyor.

Google Haberlere Abone ol
Haberciye polis şiddeti AİHM'ye taşınıyor!

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi’nin 6 Kasım 2014’te gerçekleştirmek istediği eylemde görev sırasında polisin tazyikli su müdahalesiyle karşılaşan ve fotoğraf makinesi de kırılanYüksekova Haber gazetesi muhabiri Kadir Kaya, şikayetleri Türkiye’de sonuçsuz kaldığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidiyor.



Avukat Erdoğan: AİHM için hazırlık yapıyoruz



Hakkari Cumhuriyet Savcılığı ve Hakkari Sulh Ceza Hâkimliği’ne yaptığı başvurularda sorumlu polislerin yargılanmasını talep eden gazetecinin avukatı Serdar Erdoğan, bianet’e, Hakkari Cumhuriyet Savcılığı’nın 16 Şubat 2015’te verdiği takipsizlik kararı ve Hakkari Sulh Ceza Hâkimliği’nin itirazı 5 Mart’ta reddetmesinin ardından iç hukuk yollarının tükendiğini ifade ediyor.



Erdoğan, “Dosyamız bakımından iç hukuk yollarının tükendiğine kanaat getirdiğimizden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin