Haberciliğin YouTube'u yayın hayatına başladı

Türkiye’nin ilk yurttaş gazetecilik mobil aplikasyonu olan 'vivahiba' kullanıma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Haberciliğin YouTube'u yayın hayatına başladı

Türkiye’nin ilk yurttaş gazetecilik mobil aplikasyonu ‘vivahiba’ kullanıcıların hizmetine açıldı. Apple Store’dan indirilebilen aplikasyon, hem gazetecilere hem de gazeteci olmayan vatandaşlara çok kolay gazetecilik yapma imkanı veriyor. 



Android yazılımı da yakında hizmete girecek olan vivahia’yı, telefonuna indiren herkes, acar bir muhabire dönüşebilecek. Vatandaşlar, sokakta tanık oldukları ve haber değeri taşıyan olayları, fotoğraf ve video da ekleyerek vivahiba.com’a yükleyebilecekler. 



vivahiba.com’a yüklenen içerik, hiçbir editoryal kontrolden geçmeden, doğrudan yayına girebiliyor. Haberi olgunlaştırmak, eğrisiniz doğrusunu öne çıkarmak ise okurlara düşüyor.



Aplikasyonu girişimci Barış Şarer ile gazeteci Hıdır Geviş geliştirdi. Barış Şarer, vivahiba’nın bir anlamda haberciliğin youtube’u olduğunu söylüyor.  



‘Bizim amacımız yayıncılıkta adeta kaderimiz haline gelen siyasi gettolaşmayı kırmak’ diyen Hıdır Geviş ise sözlerini şöyle sürdürüyor: ‘vivahiba’nın siyasi bir kimliği yok. Amacımız toplumun siyasi, kültürel, etnik ve dini katmanlarından bütün herkesi aynı platformda buluşturmak ve aralarında demokratik-yatay bir iletişim kurmalarını sağlamak‘



vivahiba'nın web portalı olan vivahiba.com ise geçtiğimiz haftalarda yayın hayatına başlamıştı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin