Habercilere taciz sınırları aştı, uluslararası örgütler kınama yayınladı!

Gazetecilerin saldırıya uğramasına tepkiler sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Habercilere taciz sınırları aştı, uluslararası örgütler kınama yayınladı!

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Uluslar arası Yazarlar Birliği (PEN) İngiltere Komitesi ve Article 19 örgütlerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hoşgörü çağrısı yapmalarından birkaç gün sonra, habercilere yönelik taciz ve saldırılar ülke dışına taştı.



Son olarak Bugün gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ve Zaman Washington temsilcisi Ali Halit Aslan’ın, Cumhurbaşkanının ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile New York’taki Peninsula Oteli’nde yaptığı görüşmeyi izlemesine izin verilmemesi ve saldırıya uğramasına birçok basın örgütü tepki gösterdi.



Otelin lobisinde Cumhurbaşkanı’nın korumalığını yapan yeğeni Ali Erdoğan ve danışmanların hedefi olan Arslan otelden atılırken Aslan da sorun daha fazla büyümeden otelden ayrılmıştı.



Uluslar arası PEN, Basın Konseyi başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkanı Atilla Sertel, P24 Kurucu Üyesi gazeteci-yazar Yavuz Baydar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu Cumhurbaşkanı korumalarının saldırısını kınadılar. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin