Güneş'in fotoşoplu manşetine 12 yıl hapis istemi!

Güneş gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu hakkında “iftira” suçlamasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Güneş'in fotoşoplu manşetine 12 yıl hapis istemi!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015 tarihinde Çağlayan Adliyesi’ndeki odasına giren DHKP/C’li iki terörist tarafından şehit edildi. Güneş Gazetesi, 3 Nisan 2015’te manşetten “Fena Yakalandınız” başlığıyla imzasız bir haber yayınladı. Haberde Doğan Holding bünyesindeki Doğan Haber Ajansı, Hürriyet, Kanal D, Posta, CNN Türk’ün baş harflerinden terör örgütünün ismi akrostiş oluşturarak verildi. Aynı haberde Aydın Doğan’ın fotomontajla kızıl bere giydirilmiş fotoğrafı da yayımlandı.



Güneş Gazetesi, 4 Nisan 2015 tarihinde manşetten aynı fotoğrafı vererek yine Aydın Doğan’ı ve Hürriyet gazetesini hedef aldı. Gazete, 6 Nisan 2015’te bu kez 3. sayfadan, “Kaosun efendileri” başlığıyla aynı fotomontajlı fotoğrafı bir kez daha kullandı. Gazetenin hedefinde bu kez Hürriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni olan Ertuğrul Özkök de vardı. 



Bu haberlerin ardından Aydın Doğan’ın avukatı Eren Mustafa Şener, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na Güneş gazetesi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Parlakkılıç’ın talimatıyla Güneş Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu’nun İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alındı. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin