Gülse Birsel'den Ahmet Hakan'a: 'Yeni başlayanlar için Atatürkçülük'

Ahmet Hakan dünkü yazısında nasıl Atatürkçü olduğunu kaleme almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Gülse Birsel'den Ahmet Hakan'a: 'Yeni başlayanlar için Atatürkçülük'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, dünkü köşesinde 'Ben nasıl Atatürkçü oldum?' başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Hakan'ın köşe komşusu Gülse Birsel de bugün köşesinde 'Yeni başlayanlar için Atatürkçülük' başıklı bir yazı kaleme aldı. Birsel'in yazısında Ahmet Hakan'ın adı geçmese de, 'Hakan'a bir gönderme mi?' sorusunu akıllara getirdi.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



Yeni başlayanlar için Atatürkçülük



Konu halk açısından gayet net, hep netti. Ama bir de medyadan takip ettiğim, Atatürk’ü yeni keşfeden figürler, kanaat önderleri, gazeteciler var.



Siyaset de son günlerde daha sık Atatürk demeye başladı, Allah’ım bu bir rüya mı? Fevkalade, bravo, işte böyle.



Ama tabii sadece Atatürk demekle de olmaz. Ne demişti ülkenin kurucu lideri? “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir...”



Bazıları geç anlar. Onun için vatana, millete bir hizmet olarak, yeni başlayanlar için bir Atatürk’ü anlama, daha yakından tanıma rehberi yaptım. Kendisinin meşhur bazı sözleri ve altlarında bu sözlerin acizane şahsıma ait açıklamaları var. Zira Atatürkçülük sadece lafla olmaz, aramıza yeni katılanların fikirleri de anlayıp, ona göre hareket etmesi lazım, değil mi efendim?



- “Öğretmenler! Cumhuriyet sizden düşünceleri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.”



Yazar burada “Bizim ezberci, baskı altında, soru sormayan, ezik, biatçı nesillere değil, tam tersine, özgür, araştıran, bilim yapan bireylere ihtiyacımız var” diyor.



- “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!”



Lider burada “Miskin miskin oturmayın, torpil istemeyin, güçlüye yandaşlıkla bir yere gelmeyi ümit etmeyin, çalışın, bileğinizin hakkıyla başarın ve bunu yapanların yükseleceği bir sistem kurun kardeşim” demek istiyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin