Gülse Birsel: ‘Baba’ aslında nedir, ne işe yarar?

Hürriyet yazarı Gülse Birsel'de 'Babalar Günü' için bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Gülse Birsel: ‘Baba’ aslında nedir, ne işe yarar?

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, 'Babalar Günü' için bir yazı kaleme aldı. Birsel, "İnsanların değil ilkelerin önemini, zaten insan olmak için ilkeli olmak gerektiğini öğretendir ‘Baba’ dediğimiz kişi." dedi.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



‘Baba’ aslında nedir, ne işe yarar?



“Serttir, çocuklarla konuşmaz, soğuktur, ailenin ihtiyaçları için para verir, bu nedir”? Baba denen müthiş müesseseyi böyle dar kalıplara hapsederseniz olmaz! Çünkü yukarıdaki bilmecenin cevabı bankamatik! Ben size benimki ve benzeri babaları anlatayım, bu adamları klonlayıp yeni nesli kurtaralım!



Benim babam gayet lafını dinleten, disiplinli, hatta arkadaşlarım arasında kurallarıyla nam salmış bir babaydı, hâlâ da öyledir. İki gün önce nezle olup sesimin kısılmasından ötürü telefonda kendisinden fırça yemiş biriyim misal!



Ama benim bahsedeceğim özellikler bunun ötesinde. “Şiddete meyilli olmayan erkek çocuklarını eğitimli anneler yetiştirir” tarzı sohbetler var ya son yıllarda. Ki doğru. Bence birey olan, dünyaya bir milim katkı yapmayı deneyecek kişilikli kadınları da benimki gibi şahane babalar yetiştirecek!



İlkokul seçerken “Özel okul olmasın, eve en yakın devlet okulu olsun, gerçek dünya nasılsa onu bu yaştan görsün, steril ortamda kalmasın” kararını veren babamdı. O kalabalık sınıflı, teneffüslerde oyun olarak kıran kırana kavga edilen okulda, kendimi savunmam için en baba dövüş figürlerini gösteren de!



Gerçek hayata bir an önce dalmalı, ama başıma geleceklere de hazırlıklı olmalıydım!



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin