Gözaltındaki gazeteciler için karar günü!

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişinin ifade işlemleri sona erdi. Karar, saat 14.00'te açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltındaki gazeteciler için karar günü!

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin ifade işlemleri sona erdi.



Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Dumanlı ve Karaca ile emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Ertan Erçıktı'nın da bulunduğu 12 kişinin sorgusu İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince yapıldı.



Yaklaşık 11 saat süren ifade işlemlerinin ardından karar, hakimlik tarafından bugün saat 14.00'te açıklanacak.



Saat 12.00'de başlayan sorgulamada ilk olarak Ekrem Dumanlı ifade vermişti. 11 kişinin ifade verdiği sorgulamada Hidayet Karaca savunma yapmayı reddetmişti. 



Şüphelilerin ifade işlemleri sırasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki grupların bekleyişi ise sürdü. Çeşitli dövizler taşılan gruplar, zaman zaman slogan attı.



Mescitte kalacaklar



Dumanlı ve Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin ifade işlemlerinin sona ermesinden sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamada bulunan Karaca'nın avukatı Fikret Duran, şüphelilerin kaldıkları yerin soğuk olduğunu belirtrek, "Avukatları tarafından nezarethane yerine mescitte kalmaları teklifinde bulunuldu. Hakim bey bunu uygun gördü. Şimdi emniyetten insanlar, kolluk güçleri mescidi uygun hale getiriyorlar” dedi.



Ekrem Dumanlı’nın avukatı Hasan Günaydın da dün müvekkillerinin durumuyla ilgili bilgi almakta sıkıntılar yaşadıklarını, hangi saatte, ne yapılacağının bilgisinin verilmediğini öne sürerek, “Hakim yarın saat 14.00 itibarıyla sanıklar ve şüphelilerle ilgili kararını açıklayacağını belirtti. Buna ilişkin tutanağını imzalayıp bize bildirdi. Tutanak elimizde. Dolayısıyla dün yaşadığımızın bir benzerini yaşamak istemediğimizi ifade ettik” diye konuştu.



Günaydın, şüphelilerin muhafaza altında tutulmasına itiraz ettiklerini, bununla ilgili dilekçe vereceklerini sözlerine ekledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin